Meta, verilerinin bir kısmını üçüncü taraf araştırmacılara sunacak!

Meta AI sohbet robotunu tanıttı!

Meta gizlilik konusunda çok tartışılacak bir adım attı. İşte tüm detaylar.

Meta, “refahla ilgili konuları” inceleyen bir pilot program başlatmak için Açık Bilim Merkezi (COS) ile birlikte çalışmaya başladı. Görünüşe göre program sosyal medya verilerimizi inceleyecek. Ancak COS’un söylediği üzre pilot program için Meta tarafından sağlanan “gizliliği koruyan” bir veri kümesi kullanacak. Ajans, çalışmanın insanların “farklı faktörlerin refahı nasıl etkileyip etkilemeyebileceğini anlamalarına yardımcı olması ve insanların gelişmesine nasıl yardımcı olabileceği konusunda verimli konuşmalar yapmasına yardımcı olması” gerektiğini söylüyor.

Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Programın ayrıntıları belirsizliğini koruyor ancak COS, ön kayıt ve erken hakem değerlendirmesi gibi “yeni tür araştırma süreçlerini” kullanacağını söylüyorç Sosyal medyanın etkilerine dair tamamen bilimsel olmayan bir çalışmada, sosyal medyayı 10 dakika bile kullanmak beynimdeki dopamini erttiğini gözler önüne sermişti. Sosyal medyanın temelde zihinsel rahatsızlık yaratan bir fabrika olduğu bir sır değil ve bu özellikle çocuklar ve gençler için geçerli.

Şirketin zamanlaması ise mükemmel. Zira, Meta bu hafta ABD Senatosu Yargı Komitesi önünde çocukları çevrimiçi ortamda korumadaki başarısızlıkları ve TikTok, Snap ve X gibi diğer sosyal medya platformları hakkında ifade verecek. Ancak şunu belirtmekte fayda var ki Meta CEO’su Mark Zuckerberg ve TikTok CEO Shou Zi Chew bu ifadeye katılmaya istekli. Snap CEO’su Evan Spiegel, Discord CEO’su Jason Citron ve X CEO’su Linda Yaccarino’nun resmi olarak mahkemeye çağrılması gerekiyordu.

App Store’da İlginç Hata! Yorumlar Görünmüyor