TikTok 7 milyon hesabı kapatma kararı aldı: Vur dedik öldürdü

tiktok

En tartışmalı sosyal medya platformları içerisinde yer alan TikTok 7 milyon hesabı kapatma kararı ile gündemde. Uygulama bu konuda ileri gitmekle suçlanıyor.

Facebook da dahil olmak üzere neredeyse tüm sosyal medya platformları büyürken bazı tartışmalara neden olmuştu. Hatta bazen bu tartışmaların çok ileri düzeye bile ulaştığı görüldü. Fakat hiçbir platform TikTok kadar tepki çekmedi. Neredeyse her ay bir çocuğun ölümü ile sonuçlanan challange videoları tepkilerin odağında yer alıyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz dönemlerde bazı çocuklar bu videolar nedeniyle hayatını kaybetti. Bazıları ise ağır kazalar geçirerek organlarının bir bölümünü kaybetti. Kısacası TikTok tek başına koca bir nesli zor durumda bırakmakla suçlanıyor. Şirket gelen bu tepkiler üzerine bazı hesapları kapatma kararı aldı.

TikTok 7 milyon hesabı tepki çekmemek için kapattı

2021 yılının ilk çeyreğinde söylenenlere göre 7 milyon civarında TikTok hesabı tamamen kapandı. Bu hesapların kapatılmasının tek bir nedeni var. Gelen detaylara göre hesapların tamamı 13 yaşından küçük çocuklara ait. Bildiğiniz üzere TikTok platformu 13 yaşından küçük çocuklar için kayıt kabul etmiyor.

TikTok 7 milyon hesabı

Yaşanan gelişmeler nedeniyle TikTok daha önceden 5,7 milyon dolarlık ceza almıştı. Tüm kapatma kararlarının bununla doğru orantılı olduğu tahmin ediliyor. Ceza almak istemeyen şirket çocukların hesaplarını kapatıyor. Challenge videolarına katılan çocukların hayatını kaybetmemesi için atılan bu adım aslında doğru. Fakat 7 milyon hesabı birden kapatmak biraz ağır olabilir.

TikTok videosu çeken çocuk boğularak yaşamını yitirdi: Bu son olmayacak

TikTok sadece bununla kalmadı. Aynı şekilde 61 milyon adet videoyu platformdan tamamen kaldırdı. O kadar yüksek miktarlarda hesap kapatma ve video silme işlemleri yapan şirket tüm tepkileri üzerine çekti. Peki sizce TikTok tarafından yapılanlar doğru mu?