TikTok 27 milyon sterlin para cezası ile karşı karşıya

TikTok bir davayda daha karşı karşıya

TikTok, ABD’de iddia edilen çocuk gizliliği ihlalleri nedeniyle yalnızca mali cezalarla karşı karşıya değil. Ancak maddi ceza tek başına dahi yeterli olacak kadar büyük. İşte tüm detaylar.

İngiltere’nin Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), TikTok platformunu ciddi anlamda uyardı. Bir süredir çeşitli konular sebebiyle para cezasına çarptırılan platform şimdi yeni bir ceza ile karşı karşıya. Gözlemcinin sosyal ağın Mayıs ayı arasında çocukların gizliliğini “korumayarak” veri koruma yasasını ihlal etmiş olabileceğini belirlemesinin ardından olan oldu. Şirket 27 milyon sterlin (yaklaşık 29,2 milyon dolar) para cezasıyla karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıldı. Şirket, 13 yaşından küçük çocukların verilerini ebeveyn izni olmaksızın ele almış, yasal bir dayanak olmaksızın “özel kategori” verileri (etnik köken, cinsel yönelim veya sağlık gibi) işlemiş ve kullanıcılara gerekli bilgileri sunmamış olabilir.

TikTok 27 milyon sterlin para cezası ile karşı karşıya

ICO, şirketi Şubat 2019’da, ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun sosyal medyayı çocuk mahremiyeti ihlalleri nedeniyle 5,7 milyon dolar para cezasına çarptırmasından kısa bir süre sonra araştırmaya başladı. O sırada, Birleşik Krallık denetçisi hem TikTok’un “açık” doğrudan mesajlaşma ve şeffaflık araçları konusunda endişeliydi. Seks avcıları, sekiz yaşında kullanıcılara bile mesaj gönderiyordu bu da kısa sürede tepki çekti.

Ofis, bunların ön bulgular olduğunu ve şirketin yasayı çiğnediğine veya para cezası ödeyeceğine dair kesin bir sonuca varılmadığını vurguladı. ICO, nihai bir karar vermeden önce Şirketin tutumunu “dikkatlice değerlendireceğini” ekledi. Çocukları korumak için TikTok üzerinde artan bir baskı var.

Darth Vader bir yapay zeka tarafından seslendirilecek