Intel ve Apple 3nm çip teknolojisini kullanacak

Intel 2

Apple ve Intel TSMC’nin yeni 3nM teknolojisini kullanan ilk firmalar olacak. Gelen son raporlara göre iPhone üreticisinin 222’de en son teknolojiyle yeni nesil iPad Pro’yu piyasaya süreceğini iddia ederken, Intel’in de bu gelişmiş süreci kullanarak kendi çiplerini piyasaya sürmesi bekleniyor.

NikkeiAsia raporuna göre , Cupertino merkezli dev, 2022 iPad Pro modelinde dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticisinin en son gelişmiş işlem teknolojisini piyasaya sürecek . Mevcut nesil 5nm’den 3nm’ye geçişin, performansta yüzde 10 ila 15’lik bir sıçrama ve güç tüketiminde yüzde 25 ila yüzde 30’luk bir azalma sunması bekleniyor. Başka bir deyişle, yeni iPad Pro’yu daha güçlü ve verimli hale getirebilecek iyileştirmeler getiriyor.

Intel

İlginç bir şekilde, bu aynı zamanda Apple’ın, markanın amiral gemisi iPhone serisi yerine yeni iPad serisinde en son yonga setini ikinci kez piyasaya sürmesini işaretleyeceği anlamına geliyor. Şu anda şirketin en yeni yonga setini gelecek yıl iPad Air veya iPad Pro modelleriyle tanıtıp tanıtmayacağı belli değil. Benzer şekilde, Intel’in de TSMC’nin 3nm işlem teknolojisini ilk kullananlardan biri olması bekleniyor. Rapor, çip üreticisinin çip tasarımlarını 3nm’lik bir süreçle test etmeye başladığını belirtti.

Ayrıca, şirketin gelecek yılın ikinci yarısında çiplerin ticari üretimine başlaması bekleniyor. Bu, firmanın son yıllarda çip pazarında kaybettiği zemini telafi etmesini sağlayacaktır. Raporda, “Intel için planlanan çip hacminin, Apple’ın 3nm sürecini kullanan iPad’inden daha fazla olduğu” dikkati çekiyor.

Samsung kamera pazarında Sony’i geçmeyi hedefliyor