Wear OS yenilendi! İşte yeni Wear OS özellikleri!

Wear OS

Google, Android ile çalışan akıllı saatler için müjdeyi patlattı. Yenilenen Wear OS, yeni özellikleri ile akıllı saat kullanıcılarına yepyeni özellikler sunuyor. İşte yeni Wear OS özellikleri!

Google, geçtiğimiz aylarda Android ile çalışan akıllı saatlerin işletim sisteminin adını Wear OS olarak yenilemişti. Yapılan köklü değişikliğin ardından Google bugün bombayı patlattı. WearOS’i yenileyen Google, akıllı saat kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. Peki, akıllı saat kullanıcılarına ne gibi yenilikler sunuluyor?

Wear OS artık daha yetenekli!

Yenilenen işletim sistemi ile Google Health ve Google Asistan ön plana çıkartılıyor. Google Asistan’ı sistemin geneline yayan Google, kullanım kolaylığı için de bir takım geliştirmeler yapıyor. Google Asistan artık otel rezervasyonları, uçuş programı ve hava durumu için daha işlevsel özellikler sunuyor.

Google Health yani sağlık uygulaması ise formunuzu korumanız için size gün içerisinde bildirimler gönderiyor. Amerikan Kalp Derneği ve Dünya Sağlık Örgütü ile ortak çalışma yapan Google, akıllı saat kullanıcılarının sağlık durumlarını kontrol etmesini sağlıyor.

Xperia XZ3 Android Pie ile görüntülendi

Yeni tasarımda akıllı saat üzerinde parmağınızı yukarı doğru hareket ettirdiğinizde tüm bildirimleri görüntüleyebiliyorsunuz.

Wear OS

Apple Watch‘taki gibi akıllı yanıt özelliğini de kullanıma sunan Google, gelen mesajları akıllı saat üzerinden hızlı bir şekilde cevaplama imkanı sunuyor. Yenilenen WearOS’in ne zaman indirime sunulacağı ve hangi modellerin bu güncelleme ile tanışacağı henüz bilinmiyor.