Android Wear ses güncellemesi aldı!

Android Wear ses güncellemesi

Android Wear ses güncellemesi sonunda geldi. Şimdiye kadar dağıtılan en büyük güncelleme karşınızda.

Android işletim sisteminin akıllı saatler için özelleştirilmiş versiyonu Android Wear ses güncellemesi aldı ve bazı yeni jestler eklendi. Uzun zamandır beklenen güncelleme akıllı saat kullanıcılarını memnun edecek.

Android Wear ses güncellemesi ve dahası!

Android Wear işletim sistemli akıllı saatlerde ses önemli bir sorundu. Herhangi bir standardı olmayan bu konu, kullanıcılarda sürpriz etkisi yaratıyordu. Çünkü bazı akıllı saatlerde hoparlör varken, bazılarında ise yer almıyordu. Yeni güncelleme ile artık Android Wear’lı akıllı saatlerde ses standart bir özellik haline gelebilir.

Google şimdiye kadar yayınlanan en büyük Android Wear güncellemesini dağıtmaya başladı. Donanımsal olarak hoparlör desteği olan saatlere böylelikle ses desteği gelmiş oldu. Huawei Watch, Asus ZenWatch 2 gibi saatlerin hoparlörü artık kullanılabilecek. Bluetooth üzerinden çağrı cevaplama da bu şekilde mümkün olacak.

Bir diğer önemli yenilik ise kaydırma, jest hareketlerinde karşımıza çıktı. Sesli komut girişi, mesaj göndermek gibi detaylar tek harekete indirildi. Yani artık daha fazla kaydırma hareketi yapmak mümkün. Saatlerin kullanımı bu şekilde daha kolay olacak. Android Wear ses güncellemesi ile Google Hangouts, Nextplus, Viber, Telegram, WhatsApp ve WeChat gibi popüler mesajlaşma uygulamalarının kısa süre içerisinde yeni özellikleri desteklemesi bekleniyor. Güncelleme birkaç hafta içerisinde tüm saatlere dağıtılmış olacak.

Evcil hayvanınız için 10 giyilebilir ürün!