Elektrikli Otobüsler Londra’da Denenmeye Başlandı

Elektrikli Otobüsler Londrada Denenmeye Başlandı

Londra’nın çevre dostu bir şehir haline gelebilmesi yolunda önemli bir parça olan elektrikli otobüsler, pilot program kapsamında kullanılmaya başlandı.

Londra’yı egsoz gazlarından ve çevre kirliliğinden korumak için sıkı bir çalışma yürüten yöneticiler, şimdi de şehirdeki otobüsleri elektrikli otobüslerle değiştirme adına ilk adımları attılar. Avrupa’nın en gözde şehirleri arasında yer alan Londra‘yı çevre dostu bir yer haline getirmeye kararlı görünen Belediye Başkanı Boris Johnson, elektrikli otobüsler projesini başlatarak önemli bir adım daha atmış oldu.

elektrikli_otobüsler

Londra sokaklarında faaliyet göstermeye başlayan bu dört Optare MetroCity otobüsü, elektrikli otobüsler için bir deneme olacak ve başarılı olduğu taktirde daha geniş çaplı bir projeye zemin hazırlayacak. Tam olarak şarj edildikleri taktirde yaklaşık 161 km gidebilecekleri söylenen bu otobüslerin şarjının, trafiğin durumuna göre daha fazla veya daha az mesafeye dayanabileceği belirtiliyor. Normal bir prizden şarj edildiği taktirde yaklaşık 5 saatte şarjı fullenen bu elektrikli otobüsler, gelişmiş şarj etme teknoloji sayesinde 2 saat içinde tam olarak şarj edilebiliyorlar.

Windows Phone 8.1 Yayılmaya Devam Ediyor