Elektrikli Otobüs Geliyor

elektrikli otobüs

ASELSAN ve TEMSA işbirliğiyle üretilmeye başlayacak olan elektrikli otobüsler hem çevre kirliliğine son verecek hem de daha az enerjiyle çok yol kat edecek.

ASELSAN ve TEMSA işbirliğiyle üretilmeye başlayacak olan elektrikli otobüsler hem çevre kirliliğine son verecek hem de daha az enerjiyle çok yol gidecek.

Ankara Gölbaşı’nda bulunan yerleşkesine toplamda 157 milyon dolarlık yatırım yapan ASELSAN, geleceğin ulaşım teknolojisi olan elektrikli otobüs üretmek için kolları sıvadı.

TEMSA ile işbirliği yaparak seri üretime geçmeyi hedefleyen dev firma, duraklarda şarj olabilen elektrikli otobüsle çığır açacağa benziyor.

elektrikli otobüs

Peki elektrikli otobüsler neleri değiştirecek? Nasıl bir tasarruf sağlayacak? Elektrikli otobüslerin şehir içi kullanımda içten yanmalı motorlara göre oldukça önemli avantajları bulunmakta.

Daha verimli olan elektrikli motorlar, düşük güçte yüksek çekiş gücü üretebiliyor. Ayrıca yavaşlatılmış çalışma ihtiyacının olmaması, frenlemede enerjinin geri kazanımı ve mekanik bakım ihtiyacının (yağlama, balata vb.) çok daha az olması elektrikli motorları ön plana çıkarttı.

Ücretsiz Windows Daha Kârlı Olacak