Threads aylık 100 milyon aktif kullanıcıya erişti

Threads arama sonuçlarında değişiklik yapacak

Threads en başta ciddi anlamda ilgi gördü ancak zamanla bu ilgide biraz düşüş yaşandı. Şimdi ise platform sağlam bir zemine ayak basmış gibi. İşte tüm detaylar.

Meta’nın Threads platformunu tanıtmak için giderek daha agresifleşen çabaları meyvesini veriyor gibi görünüyor. Mark Zuckerberg, uygulamanın şu anda aylık 100 milyonun biraz altında aktif kullanıcı sayısına sahip olduğunu ve uygulamanın önümüzdeki birkaç yıl içinde 1 milyar kullanıcıya ulaşmasının ihtimal olduğunu söyledi. “İyi bir momentum yakaladık ve bunu birkaç yıl daha sürdürürsek, o zaman hedefimize ulaşma şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Vizyonumuz belli” diyen Mark Zuckerberg şirketin üçüncü çeyrek kazanç çağrısı sırasında başarılarından söz etti.

Threads aylık 100 milyon aktif kullanıcıya erişti

Threads’in büyümesi Temmuz lansmanından bu yana gelişti. Uygulama, ilk haftasında 100 milyon kayıt elde etti, ancak sınırlı işlevselliğe ilişkin şikayetler ve markaların gönderileriyle dolup taşan akışlar nedeniyle etkileşim hızla düştü. Ancak Meta istikrarlı bir şekilde yeni özellikler ekledi ve son haftalarda Elon Musk’un X’te yaptığı i bazı değişiklikler ile Meta’nın Twitter benzeri platformu daha fazla kullanıcı toplamaya başladı. Bu kapsamda Elon Musk’ın X’inin başarısızlığı Zuckerberg’e yaradı diyebiliriz.

Threads’in büyümesi, çeyrekte gelirinin geçen yıla göre yüzde 23 artışla 34 milyar doların biraz üzerinde olduğunu bildiren Meta için tek parlak nokta değil. Zuckerberg, Meta’nın son dönemde “verimliliğe” odaklanması, şirketin geçen yıl 20.000’den fazla kişiyi işten çıkarmasıyla sonuçlandı ve görünüşe göre bu işten çıkarmalar devam da edecek.

Maserati MSG Racing, Valensiya’da gerçekleşen testlerde 10. sezona hazırlanıyor