Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu yayınlandı

Yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu

Moria madenlerinde geçen, oyuncuların kaynakları kullanarak yeni bir krallık inşa etmeye çalıştığı yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu yayınlandı.

J.R.R. Tolkien’ın efsanevi serisi Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings), bugün artık dev bir franchise’a dönüştürülmüş durumda. Sinemadan televizyona, müzik dünyasından video oyunlara pek çok farklı alanda varlık gösteren bu franchise, hızla büyümeye de devam ediyor. Bu hafta da yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyunu oyunseverlerin karşısına çıktı. Bağımsız oyun şirketi Free Range Games tarafından geliştirilen yeni Yüzüklerin Efendisi oyunu The Lord of the Rings: Return to Moria, PC’ye yönelik olarak yayınlandı. Oyunun PlayStation 5 sürümü de yıl bitmeden çıkmış olacak.

The Lord of the Rings: Return to Moria, son dönemde çıkan diğer Yüzüklerin Efendisi oyunlarından biraz daha farklı. Çünkü Moria madenlerini mesken tutan Cücelere odaklanan bu yeni indie oyun, son yıllarda oldukça popüler hale gelen “survival crafting” türünde bir oyun. Yani bu oyunda oyuncular, Moria madenlerindeki madenleri ve diğer kaynakları işleyerek hem karakterlerini hem çevrelerini geliştirmeye, bunu yaparken de hayatta kalmaya çalışacaklar.

The Lord of the Rings Return to Moria

Şu anda Epic Games Store’a özel olarak satışa çıkarılan The Lord of the Rings: Return to Moria’da oyuncular Lord Gimli Lockbearer’ı kontrol ediyor ve Moria’nın Kayıp Krallığı’nı yeniden inşa etmeye çalışıyor. Oyun ileride Xbox Series X/S’e de gelecek. Ancak şimdilik Xbox’a gelişi için net bir tarih verilmiyor. Sadece 2024’ün ikinci yarısında Xbox’a geleceği söyleniyor.

Apple yapay zekaya bir servet harcayacak