Thodex mağdurları tekrardan dolandırıldı

Gün geçmiyor ki ilginç bir dolandırıcı hikayesiyle daha karşılaşmayalım. İddialara göre Thodex mağdurları paralarını kurtarmak isterken bir kez daha dolandırıldı. İşte detaylar.

Hatırlanacağı üzere birkaç gün önce Thodex’in CEO’su site üzerindeki işlemleri durdurarak yurt dışına kaçmıştı. İlk etapta Thodex’ten kaldırılan paranın 2 milyar dolar civarında olduğu iddia edilmişti. Fakat sonradan bu tutarın abartı olduğu ve gerçek meblağın 120 milyon dolar civarında olduğu açıklandı.

Thodex’e parasını kaptıranlar ise yatırımlarını nasıl geri alabileceklerini merak ediyorlar. Açıkçası şimdilik bu konuda bir açıklama yok. Daha doğrusu somut bir adım atılabilmiş değil.

Fakat bazı dolandırıcılar Thodex’e parasını kaptıranlarla temasa geçip, onları tekrardan dolandırmak için kolları sıvamış durumdalar.

Thodex mağdurları tekrardan dolandırıldı

İddialara göre bazı dolandırıcılar, mağdurlarla iletişime geçerek paralarınızın bir kısmını ya da tamamını 500 TL karşılığında kurtarabilirim diyor. Tabi ki istenilen bu tutarı ödeyenler bir kez daha dolandırılmış oluyorlar.

Açık konuşmak gerekirse, bu tuzağa düşmek pek de akıl karı bir durum değil. Tabi ki milyonlar kaybedenler 500 TL daha kaybetsem ne olacak, denemekten zarar gelmez diye düşünebilirler.

İşin kötü yanı Thodex’in yüzünden yerli para borsalarına olan güven de neredeyse sıfırlanmış durumda. Yerli borsalarda yatırımı olan pek çok kişi işlem hacmi çok daha yüksek olan yurt dışı borsalara yöneldiler. Elbette bu durumun sorumlusu sizlerin de tahmin edebileceği üzere Thodex’in CEO’su.

Facebook Marketplace 1 milyar kullanıcıya ulaştı