Walking Dead’ın Yıldızı ile Bomba: Death Stranding

1799

Silent Hill serisinin yaratıcısı Hideo Kojima, yeni korku-hayatta kalma oyunu Death Stranding’de; The Walking Dead yıldızı Norman Reedus ile birlikte çalışacak.

The Pan’s Labyrint’in Oscar odayı yönetmeni, The Strain ve Hellboy serisinin yapımcısı Guillermo Del Toro; The Walking Dead’in yıldız oyuncusu ve daha önce de Silent Hill projelerinde (Silent Hill 4 The Room’daki Walter Sullivan’ı hatırlayın) aktif rol oynamış Norman Reedus ve Konami’nin kurucularından Hideo Kojima’nın ortak noktası neydi? Cevap Silent Hills projesi. Hayal gücü canavarlarının ve usta aktör ile yapımcıların ortak çalışmasından çok şey bekliyorduk. Ne var ki Hideo Kojima, Konami’nin üst yönetimi ile ters düşünce, proje de iptal oldu ve oyun müdavimleri büyük hayal kırıklığına uğradı.

Death Stranding

Guillermo Del Toro, korku-bilim kurgu serisi The Strain’in final sezonu için çok yoğun bir takvimle boğuşuyor. Ne var ki bu Norman Reedus ve Hideo Kojima’nın, Death Stranding isimli projeyi birlikte yürütmeleri için engel değil.

Sony PS4 platformunda yıl sonunda satışa sunulacak Death Stranding,  Kojima Productions ve Sony birlikteliği ile geliştirilecek. Anlaşılan Konami, devre dışı bırakılmış durumda. Hikayede Reedus’un “Motion Capture” teknolojisiyle canlandırdığı karakter, karnında çarmıha gerilme iziyle bir adada, çırılçıplak uyanacak. Sonrasını tahmin etmek güç değil; bolca gizem, gerilim ve korku faktörü, grotesk yaratıklar ve sürpriz bir son.

Yapım hakkındaki pek çok detayın Kasım’da ortaya çıkması ve oyunun, yılın son ayında, 2017 hediyesi olarak raflardaki yerini alması bekleniyor.

Jon Snow Gerçekte Kim?