Sims 4 Hayal Kırıklığı Yarattı!

sims 4

Maxis ve Electronic Arts ikilisinin, dünyaca ünlü yaşam simülasyonu Sims, serinin dördüncü halkasıyla, eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu. Yine de Sims 4, ticari açıdan ciddi bir başarı elde etti.

Maxis’in beyin takımı bundan 13 yıl önce inanılmaz bir başarıya imza atarak, Sims isimli yaşam simülasyonunu piyasaya sürdü. Sim City’nin de yaratıcısı olan Maxis, Sims ile popülerliği körükledi ve sonrasında dev oyun şirketi Electronic Arts’ın bünyesine geçti.

Sims serisi, orjinal oyunlardan çok sayısız genişleme paketi ile, yapımcıların banka hesaplarına bol sıfırlı rakamlar ekledi. Sims Medieval gibi ara yapımlar da hem eeleştirmenlerden hem de oyun müdavimlerinden geçer not aldı.

Sims sersinin son halkası Sims 4, 10 Eylül 2014’de satışa sunuldu. 

ne var ki Sims 4, ticari açıdan Electronic Arts’a önemli paralar kazandırsa da, eleştirmenler ve oyun müdavimlerinden geçer not almış değil.

Kaliteli animasyonlar, grafikler ve müziklerle olumlu notlar alan yapım; eski oyunların üstüne hiçbir yenilik getirmemesi ve insan ilişkilerindeki sınırlı yapısıyla yerden yere vuruldu.

Gamespot, IGN ve MetaCritic gibi ünlü oyun otoriteleri, bir Maxis oyununa verdikleri en düşük puanı Sims 4’e vererek, serinin son halkasına 5.2/10 puanı layık gördüler.

Shadow of Mordor Beklentileri Karşıladı mı?