Amazon yeni bilim kurgu dizisi The Peripheral’ı yayınladı

The Peripheral

Westworld’ün yaratıcılarının imzasını taşıyan yeni bilim kurgu dizisi The Peripheral, Amazon Prime Video’da izleyici ile buluştu.

Amazon’un sahibi olan Jeff Bezos’un bilim kurgu ve fantastik türlerine olan ilgisi sayesinde, Amazon’un dijital platformu Prime Video bu tür yapımlar için önemli bir adres haline geldi. Bugüne kadar çekilmiş en pahalı dizi olan The Lord of the Rings: The Rings of Power’ı kısa süre önce izleyicilerle buluşturan Amazon, hem fantastik hem de bilim kurgu dizilerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Amazon, The Rings of Power’ın ilk sezon finaliyle ekranlara veda etmesinden kısa süre sonra, yeni bilim kurgu dizisi The Peripheral’ı izleyicilerle buluşturdu.

Bilim kurgu türündeki dizi, kamera arkasındaki isimlerle dikkat çekiyor. Çünkü dizinin arkasında Westworld’ün de yaratıcıları olan Jonathan Nolan ve Lisa Joy var. Nolan ve Joy’un yürütücü yapımcısı olduğu dizinin senaryosu ise Oscar adayı senaristi Scott Smith’e ait.

the peripheral

William Gibson’ın 2014 tarihli romanından uyarlanan The Peripheral’ın merkezinde, bugünlerde sık sık gündemimize gelen MetaVerse’ü andıran bir sanal evren var. Fütüristik teknolojilerle dünyanın değiştiği bir gelecekte geçen dizide, Flynne adlı genç bir kadın, para kazanmak için sık sık girdiği bu sanal evrenin, aslında gelecekteki paralel bir evrenle bağlantılı olduğunu keşfediyor. Bu keşif, Flynne’i tüm dünyanın geleceğini tayin edebilecek tehlikeli bir maceraya sürüklüyor.

MetaVerse ve zaman yolculuğu gibi konulara değinecek olmasıyla teknoloji meraklılarının ilgisini çekmesi beklenen The Peripheral’ın ilk sezonu sekiz bölümden oluşuyor. Sekiz bölümlük ilk sezonun ilk iki bölümü bugün Amazon Prime Video’da yayınlandı.

Netflix bulut oyun işine giriyor