The Last of Us Part 1 PC için 25 GB’lık devasa yama yayınlandı

The Last of Us Part 1

PlayStation’ın kült oyunlarından biri olan The Last of Us Part 1, kısa süre önce PC için çıktı. Fakat yapım performans sorunları ve hatalarla oyunculara saç baş yoldurdu. Bir ayda 6 güncelleme alan oyun için son olarak 25 GB’lık devasa yeni bir yama yayınlandı.

The Last of Us Part 1‘in PC portu Iron Galaxy tarafından geliştirildi. O kadar kötü bir port oldu ki, oyuncular şikayet üstüne şikayet etti. Yapım çıktıktan 2 gün sonra Steam’de 9000’den fazla yorum aldı ve olumsuz dereceye sahip oldu. Bir aylık süreç ve 6 yamadan sonra Steam’de derecesi karışığa yükseldi. Naughty Dog, teknik problemlerin üstüne eğilmiş durumda. The Last of Us Part 1 PC sürümü için 7. yama çıktı. Bu güncelleme devasa, çünkü 25 GB boyutunda.

The Last of Us Part 1

The Last of Us Part 1’in 1.0.4.0 sürümündeki dev yaması FPS sorunlarına yöneliyor. Bunun için de GPU ve CPU performansını optimize ediyor ve doku için yeni bir seçenek ekliyor. Sürüm notlarına göre yama 22 hata düzeltmesi içeriyor. Ayrıca oyunu düşük ve orta ayarlarda oynayanlar için doku ve çözünürlük geliştirmeleri var. Çökmeye neden olan birkaç problem de çözülmüş.

Hem boyutu hem de içeriğiyle kapsamlı bir güncelleme. Naughty Dog ve Iron Galaxy, güncellemenin birçok hatayı düzeltmesi, performansta iyileştirmeler yapmasıyla oynanışın daha iyi olacağını söyledi. Görünüşe göre Iron Galaxy’nin devasa yamalar planı var ve 25 GB’lık güncelleme bunun ilk adımını oluşturuyor. Birkaç hafta sonra kapsamlı başka bir yama daha çıkabilir.

Apple VR/AR gözlüğü çıkışa hazır