Stardew Valley için Türkçe dil yaması yayınlandı

stardew valley

Son dönemin popüler oyunlarından biri olan Stardew Valley için merakla beklenen Türkçe dil yaması sonunda yayınlandı. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Oyun sektöründe hangi yapımın başarılı olacağını kestirmek gerçekten çok zor. Yapımcıların bile çok fazla beklentisi olmayan oyunlar bir anda küresel anlamda popüler olabiliyor. Nitekim Stardew Valley de bunlardan biri.

Şu anda hemen hemen tüm platformlarda oynanabilir durumda olan oyun, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip. Grafik anlamında kullanıcılara pek birşey vaat edemeyen bu oyun, tür anlamında da yeni birşey sunmuyor.

Stardew Valley Türkçe oldu

Eskiden beri alışık olduğumuz çiftlik kurma teması üzerine şekillendirilen Stardew Valley, bir şekilde tüm çıktığı platformlarda başarıyı yakaladı. Ülkemizde de oldukça geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan yapım, şimdiye kadar Türkçe dil desteğine sahip değildi.

Geliştirici stüdyo oyun için getirmeyi düşündüğü dil seçeneklerini bir süredir test aşamasında tutuyordu. Steam’de beta aşamasında olan bu dil seçenekleri geçtiğimiz gün gelen güncelleme ile oyuna dahil edildi.

Eğer oyunun PC versiyonuna sahipseniz, yeni gelen 1.3.36 güncellemesi ile Türkçe dil desteğini ekleyebilirsiniz.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Stardew Valley’in PS4, Xbox One ve Nintendo Switch versiyonları için Türkçe dil desteğini içeren yama ileri bir tarihte yayınlanacak.

Ayrıca oyunun Android sürümü de 14 Mart’ta Google Play’deki yerini almış olacak. Android sürümü çıkışı itibariyle Türkçe dil desteğine sahip olacak.

Sony PS Vita üretimini resmen sonlandırdı