House of the Dragon 2. sezon için sürpriz karar

House of the Dragon 2. sezon

House of the Dragon 2. sezon için heyecanlı bekleyiş sürerken, HBO’dan yeni sezonun bölüm sayısına dair şaşırtan bir karar geldi.

Game of Thrones ile aynı evrende geçen HBO dizisi House of the Dragon, geçtiğimiz yıl izleyicilerle buluştu ve 2022’nin en başarılı dizilerinden biri oldu. Hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan House of the Dragon, izlenme rakamlarıyla da HBO’nun yüzünü güldürdü. Bu da HBO’nun zaman kaybetmeden diziye 2. sezon onayını vermesini sağladı. House of the Dragon 2. sezon için daha dizi başladıktan birkaç gün sonra yeşil ışık yakıldı.

House of the Dragon’ın 2. sezon için onay alması bu kadar çabuk gerçekleşmiş olsa da dizinin ekrana gelmesi o kadar da çabuk olmayacak. Bugüne kadar gelen haberler, yeni sezonun en iyi ihtimalle 2024’ün yaz aylarında ekrana geleceğini gösteriyor. Üstelik gelen son haberlere bakılırsa HBO izleyicileri sadece uzunca bir süre bekletmekle kalmayacak, aynı zamanda bölüm sayısıyla da dizinin hayranlarını üzecek.

House of the Dragon

Çünkü gelen son bilgilere göre House of the Dragon 2. sezon, ilk sezonda olduğu gibi 10 bölüm değil, sekiz bölüm olacak. Bildiğiniz gibi Game of Thrones’un son sezonlarında da bölüm sayısında kısıtlamaya gidilmiş, bu durum hiç de iyi sonuçlar vermemişti. Bu yüzden Game of Thrones hayranları bu konuda oldukça hassas. Ancak HBO içinden gelen bilgiler, bu kez bölüm sayısını azaltma kararının arkasında farklı bir motivasyon olduğunu gösteriyor. Yapım ekibinin bölüm sayısını azaltmasının sebebi prodüksiyonun üzerindeki yükü azaltmak değil, dizinin yaratıcısı olan Ryan Condal’ın hikayeyi istediği gibi anlatması için en uygun senaryonun sekiz bölümlük bir 2. sezon olduğuna karar vermesi.

Öte yandan Ryan Condal ve George R.R. Martin’in şimdiden dizinin 3. sezonunun senaryolarını da şekillendirmeye başladığı söyleniyor. Yine aynı kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre dizinin toplamda dört sezon sürmesi planlanıyor.

George R.R. Martin’in Targaryen ailesinin tarihini anlattığı Fire & Blood adlı kitabından esinlenen dizi, izleyicileri Game of Thrones’ta anlatılan olayların yüzlerce yıl öncesine götürüyor ve Demir Taht’ta oturan Targaryen ailesi içinde yaşanan taht kavgalarına ve bu kavgaların sebebiyet verdiği iç savaşa odaklanıyor. House of the Dragon 2. sezonda artık bu iç savaş başlamış olacak.

Oppo ve OnePlus Avrupa pazarından çekiliyor mu?