The Flash’ın ilk incelemeleri belli oldu

the flash

The Flash’ın vizyona girmesine az süre kalmışken incelemeler de geldi. Süper kahraman Barry Allen’ın macerası eğlenceli ve espri dolu hikayesiyle alkış alırken, aksiyon sahnelerinde ise sınıfta kaldı.

Yıllar süren gecikmeler ve başrol oyuncusu Ezra Miller’la ilgili tartışmaların ardından The Flash nihayet vizyona girmeye hazırlanıyor. 16 Haziran’da filmi izleyebileceğiz. DC’nin yeni filmi zaman yolculuğunu ele alan Flashpoint hikayesini anlatıyor. Bu yüzden de filmde iki farklı Batman var. Birisini Ben Affleck, diğerini de Michael Keaton canlandırıyor.

The Flash, Metacritic’te ortalama 60 puana sahip. Eleştirmenlere göre filmin ilk yarısında Barry Allen’ın zaman yolculuğu ve başından geçenler harika şekilde anlatılıyor. Aslında The Flash’ın doruk noktasını ilk yarı oluşturuyor. Fakat eleştirmenler ikinci yarıda General Zod ile savaşın filmin performansını düşürdüğünü belirtiyor.

the flash

DC, The Flash’ın ilk olarak 2018 Mart ayında gösterime girmesini planlıyordu. Fakat o zamandan bu yana vizyon tarihi birçok kere değişti. Hatta bir ara Ezra Miller’ın yasal problemleri nedeniyle filmin rafa kaldırılacağı veya yeni baştan başka bir oyuncuyla çekileceği söyleniyordu. Ancak projenin yapımcısı Barbara Muchietti bu haberlerin doğru olmadığını söyledi. Sonuç olarak önümüzdeki hafta cuma günü The Flash’ı beyaz perdede göreceğiz. Lafı daha fazla uzatmadan filmle ilgili bazı incelemelere göz atalım.

GameSpot – 6/10

The Flash’ın sağlam oyuncu kadrosu var. Keaton’ın oynadığı Batman ve Sasha Calle’ın canlandırdığı Supergirl’ü görüyoruz. Film bol miktarda espri içeriyor. Eğlenceli bir zaman yolculuğuna şahit oluyoruz. Fakat film ilerledikçe raydan çıkmaya başlıyor.

Empire – 4/5

Bir gişe filmi. Sonunda da bolca CG katliamı var. Ancak bu kısmı atarsak geriye Barry kalıyor. Hikayesi harika anlatılmış.

USA Today – 3/4

Bolca iyi karakter ve kocaman kalbe sahip Flash, geçmişteki süper kahraman filmlerine de selam veriyor. Filmde her şey normal başlarken sonra daireler çizip duruyor.

AV Club – B-

Filmin uzun yapım süreci ve başrol oyuncusu hakkında çıkan haberlerle ilgili her şeye tabii ki fanlar karar verecek, ama The Flash’ta inkar edilemez eğlence ve şakalar var. Bazen hikayenin anlatımında çözemediğiniz noktalar oluyor, ancak komik anlar burada yatıyor. Çünkü konu bir şekilde espriyle bağlanıyor ve her şey bir anda çözüme ulaşıyor.

Variety

Flash geçmişle oynuyor ve böylece çoklu olasılıklar evreni gerçekleşiyor. Her şey birbirine giriyor. Başrol oyuncusunun parlamasına rağmen film ilerledikçe Ezra Miller’ı ezip geçiyor. Eğlenceli hikaye anlatımından sonra General Zod’a karşı yapılan savaş izleyiciyi yutmak için elinden geleni yapıyor.

Star Wars dizisi Ahsoka’dan yeni fragman geldi