The Elder Scrolls Blades ertelendi!

the elder scrolls blades

Bethesda tarafından mobil platformlar için duyurulan F2P tarzındaki The Elder Scrolls Blades, 2019’a ertelendi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Son dönemde oyun dünyasındaki önemli isimler de mobil platformlara doğru kaymaya başladı. Hatırlanacağı üzere kısa süre önce sektörün köklü isimlerinden biri olan Diablo’nun mobil oyunu duyurulmuştu. Bu durum oyun severler tarafından sert bir şekilde eleştirilse de yapımcılar geleceğin mobil platformlarda olduğunu net bir şekilde görebiliyorlar.

The Elder Scrolls Blades başka bahara kaldı

Aynı durum Bethesda Softworks için de geçerli. The Elder Scrolls Skyrim ile PC ve konsollarda büyük ses getiren stüdyo, şaşırtıcı bir hamleyle yeni The Elder Scrolls oyununu mobil platformlara özel olarak duyurmuştu.

The Elder Scrolls Blades isiyle duyurulan yapımın Sonbahar 2018’de çıkacağı belirtilmişti. Fakat Bethesda geçtiğimiz gün yayınladığı duyuru metninde bazı teknik nedenlerden ötürü The Elder Scrolls Blades’in 2019 ilk çeyreğine ertelendiğini açıkladı.

Ayrıca ilk etapta iOS ve Android için gelecek olan yapımın daha sonra PC ve konsollarda da boy gösterebileceği belirtildi.

Açık konuşmak gerekirse bu tarz önemli serileri mobil platformlarda harcamak pek doğru bir hamle gibi gelmiyor. Bu seriler tekli oyuncu seçeneğiyle PC ve konsollarda güzel. Nitekim kısa süre önce online odaklı yapısıyla dikkat çeken Fallout 76 da fena çuvallamıştı. Çünkü oyuncular Fallout serisini tekli oyuncu modlarıyla seviyorlar. Yapımcıların bu tarz macera arayışlarına girişmesi pek de doğru gelmiyor.

The Lego Movie 2 Videogame duyuruldu