The Boy and the Heron açılışta 73 milyon dolar kazandı

The Boy and the Heron açılışta 73 milyon dolar kazandı

Hayao Miyazaki’nin son animesi olan The Boy and the Heron açılışta 73 milyon dolar kazandı. İşte tüm detaylar.

Oscar ödüllü Japon animasyon filmi “The Boy and the Heron”, Çin’deki gişede Cuma ve Pazar günleri arasında liste başı 34,9 milyon dolar hasılat elde etti. Tam beş günlük açılış dönemi boyunca da 73 milyon dolar aldı. Çin, Studio Ghibli yapımı fantastik filmi sinemalarda oynatan son büyük bölgeydi; film kendi ana vatanı Japonya’da temmuz ayında vizyona girdi ve yakında diğer birçok bölgede de yayınlanmaya başlayacak. Ancak bu, Çinli izleyicilerin filmi izlemesini engellemedi. Çin’de çoğu film Cuma günü gösterime girerken, “The Boy and the Heron”, Perşembe’den Cumartesi’ye Qingming resmi tatilinden ivme yakalamak için Çarşamba günü vizyona verildi.

The Boy and the Heron açılışta 73 milyon dolar kazandı

Danışmanlık firması Artisan, filmin geleneksel Cuma-Pazar hafta sonu boyunca 248 milyon RMB (34,9 milyon $) kazandığını bildirdi. Ancak Çarşamba ve Perşembe ile birleştirirsek Çin’de yılın en büyük açılışı gerçekleştirildi.

Film daha önce Japonya’da 60,7 milyon dolar, Kuzey Amerika’da 46 milyon dolar, Güney Kore’de 14,8 milyon dolar ve Fransa’da 12,3 milyon dolar gelir elde etmişti. Bir hafta önce vizyona giren “Godzilla x Kong: The New Empire” ikinci haftasonunda 21,9 milyon dolarlık hasılat elde etti. Çin sinemalarında on gün geçirdikten sonra kümülatif olarak 93,5 milyon dolara ulaştı. Bu, geçen yılın mayıs ayındaki “Fast X”ten bu yana Çin’de bir Hollywood filmi için alınan en yüksek puan.

Kärcher AF 50 : Sağlığınız İçin Havayı Güzelleştiren Teknoloji