Tesla satış rekoru kırdı! Herkes Tesla alıyor

tesla satış rekoru

Elon Musk’ın elektrikli otomobilleri kapanın elinde kalıyor. Birkaç sene öncesine kadar elektrikli otomobilleri ciddiye bile almayanlar, artık elektrikli otomobil satın almak için sipariş üzerine sipariş yağdırıyor.

Tesla satış rekoru ile yeniden gündemde. Şirket, son çeyrekte 139.300 adet otomobil satarak yeni bir rekor kırdı. Tesla’nın önceki rekoru 2019 son çeyreğindeki 112 bin adetlik satıştı. Şirket şimdi satış rekorunu 27300 adet yükseltmiş oldu.

Tesla satış rekoru kırmaya doyamıyor

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %45 daha fazla otomobil satan Tesla bu performansı ile dünyanın en değerli otomobil şirketi olma yolunda ilerliyor.

Tesla’nın 2020’ye başlarken hedefi yıl boyunca 500 bin adet araç satmaktı. Şimdiye kadar 318 bin adet satış gerçekleştirerek hedefine yaklaşmış görünüyor. Ancak son çeyrekte 180 bin adet satışa rakamına ulaşması mümkün olmayabilir. Pandemi nedeniyle ABD’de ve dünyada ekonomiler zor dönemler yaşarken, Musk’ın satışları beklediğinden biraz aşağıda gelecek gibi görünüyor.

Güney Kore 5G teknolojisinde zirvede

Ancak yine de Musk durmaya niyetli değil. Şirket önümüzdeki yıllarda otomobil üretimi yapacak iki fabrika daha kurmayı hedeflediğini açıkladı. Tesla kısa süre önce 100 yıllık Ford’un piyasa değerini de geçerek, Toyota’dan sonra dünyanın en değerli ikinci otomobil şirketi olmuştu.

tesla satış rekoru

Peki sizce, Tesla’nın bu başarısı, elektrikli otomobillerin yaygınlaşmasını hızlandırır mı? Rakipleri de, fosil yakıtlı motorları üretmeyi bırakıp elektrikli modellere geçiş planlarını hızlandırabilir mi?

Ya da sizce Tesla’nın başarısı elektrikli motora sahip olmasından mı kaynaklanıyor, yoksa otonom sürüş yeteneklerine sahip araçlar satıyor olması nedeniyle mi tercih ediliyor?