Tesla’nın hatası paylaşan çalışan işinden oldu!

Tesla, Süper Şarj cihazlarıyla ilgili hamle yapıyor

Son yılların en çok konuşulan otomobil markalarından biri olan Tesla, bu kez de işine son verdiği bir çalışanıyla gündeme geldi.

Tesla’nın hatası paylaşan çalışan işinden oldu! Tesla, otomotiv dünyası için mihenk taşlarından biri. Her ne kadar ne elektrikli otomobil ne de otonom otomobil kavramlarını ilk defa bulan ya da ilk defa uygulayan marka Tesla olmasa da, yine de her iki teknolojiyi de adeta uykusundan uyandıran ve dünyanın kullanımına sunan şirket olduğu tartışmasız bir gerçek. Hal böyle olunca da, şirketin her hamlesi basın tarafından yakından takip ediliyor ve özellikle de sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor.

Tesla’yı gündeme taşıyan son konu ise, bir çalışanının işine son vermesi oldu. Aslında bir şirketin neden çalışanını kovmasının sosyal medyada yer bulduğu ilk etapta anlaşılamayabilir. Ancak işin biraz daha içine girince, konunun bir hayli ilginçleştiği görülüyor.

Öncelikle Tesla’nın işine son verdiği kişiyi tanıtalım: İsmi John Bernal ve görevi ise markanın otopilotu ile ilgili çalışmaları yürütmek. Bununla birlikte John Bernal’ın kendisine ait bir de YouTube kanalı var ve bu kanalda genelde Tesla ile ilgili paylaşımlar yapıyor. Ancak bu çalışanın son paylaşımı patronlarını bir hayli kızdırdı.

Elon Musk yeni Tesla hamlesinde bulundu

Tesla’nın hatası paylaşan çalışan işinden oldu!

Bernal’in Tesla’yı kızdıran videosunun konusu ise, aracın otopilottayken karşısına çıkan plastik dubaları fark etmemesi ve bu dubalara çarpması. Aslında ilk etapta çalışanın sadece bu videodan dolayı kovulması Tesla’yı haksız gibi gösterebilir ancak bu yargıya varmadan önce Bernal’in daha önce de benzer videolar paylaştığını, bunun üzerine de Tesla tarafından uyarıldığını söyleyelim.

Bu tarz videoların şirketin iç politikalarının ihlali olduğunu belirten Tesla ise, John Bernal’in işine son vererek bu kişinin şirketle olan tüm ilişkisini kesmiş. Tabi John Bernal’in soluğu mahkemede aldığını da söyleyelim. Bakalım ilginç bir kovulma hikayesinin kahramanı olan John Bernal’in hukuk savaşı nasıl sonuçlanacak.

Siber saldırıların hedefi Rusya olmaya başladı