Siber saldırıların hedefi Rusya olmaya başladı

Siberasist veri ihlali

Siber saldırıların hedefi Rusya gibi ülkelere yöneldi. Özellikle bazı gönüllü bilgisayar korsanları çok büyük saldırılara imza atıyor.

Yapılan yeni çalışmalarla birlikte siber saldırıların hedefi Rusya yönüne döndü. Ukrayna’yı desteklemek isteyen birçok gönüllü hacker siber saldırılara başladı. Her ne kadar fiziksel bir savaş yürütülse bile siber dünyada bu savaşın izlerini görmek mümkün. İşgalci askerler nedeniyle bilgisayar korsanları Rusya’ya saldırıyor.

Tüm dünya nefesini tuttu ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa odaklandı. Her ne kadar buna savaş denilse bile yine de Rusya kendisinden çok daha küçük bir ülkeye saldırı düzenliyor. Ukrayna’nın henüz tamamı ele geçirilmedi. Bilgisayar korsanları bunu engellemek için yeni bazı çalışmalara başladı.

Siber saldırıların hedefi Rusya oldu

Ukrayna dijital dönüşüm bakanı olarak bilinen Mykhailo Federov bazı önemli açıklamalara yer verdi. Kendisi insanların siber cepheye katılması gerektiğini söyledi. Bir Telegram kanalı kuran Ukrayna bakanı büyük bir bilişim ordusu yaratıklarını ifade etti. Ona göre bu ordu ile büyük işler başarılabilir.

Siber saldırıların hedefi Rusya

Yaklaşık olarak 300 bin kişilik hacker ordusu Ukrayna için savaşıyor. Bu hacker ordusu Rus web servislerini bozmaya başladı bile. Küresel internet takip şirketleri tarafından yapılan açıklamaya göre Kremlin ve Rus yasama meclisi hacker saldırıları altında. Resmi web siteleri kesintiye uğruyor. Özellikle devlete ait medya kanalları yoğun saldırı ile karşı karşıya.

2022 siber suçlarla mücadele yılı olacak

Siber saldırıların hedefi Rusya olmaya devam ederken Ukrayna karşı saldırıya uğruyor. Bazı Rus hacker grupları Ukrayna ordusuna ve hükümet kaynaklarına çok ciddi siber saldırılar düzenliyor. Hatta bu siber saldırıların yüzde 196 seviyesinde arttığı ifade ediliyor.