Rekabet üstünlüğü için en güçlü cihaz: ROG Strix Scar 17

Strix Scar 17

ASUS’un oyun tutkunlarına özel ürettiği ROG serisinin Strix Scar 17 G733 modeli, güçlü özelliklerle donatılan yeni versiyonuyla piyasaya çıktı.

 ASUS’un dünyanın en güçlü ve çok yönlü dizüstü oyun bilgisayar modellerinden oluşan ROG (Republic of Gamers) serisine ait modeli ROG Strix Scar 17 G733, güncellenmiş özellikleriyle piyasaya sunuldu. 2022 versiyon, daha güçlü grafik yongaları ve MUX anahtarı sayesinde oyunlar ve tüm kullanım senaryoları için önemli ölçüde güçlü hale geldi.

Oyuncular ve e-spor tutkunları tarafından büyük ilgi gören Strix Scar 17’nin grafikleri Nvidia GeForce RTX 3080 Ti tarafından destekleniyor. RTX 3080 Ti, Dynamic Boost sayesinde ekstra 25W sağlayarak 150W’a kadar daha yüksek bir grafik gücü sunuyor. Cihazın daha da güçlenen yeni versiyonunda, MUX anahtarı sayesinde performansı ortalama yüzde 15 artıran GPU moduna doğrudan geçmek mümkün. Intel Core i9-12900H işlemci ve Windows 11 Pro sayesinde tüm oyunların üstesinden gelebilen Strix Scar 2022, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan oldukça hızlı DDR5 bellek standardını kullanıyor.

Strix Scar 17

Yıldırım hızında, kristal netliğinde görüntüler

Strix Scar, ultra hızlı panel seçenekleriyle maceranın tavan yaptığı oyunlarda bile hiçbir anın kaçmasına izin vermiyor. 17 inç ekrana sahip G733, FHD 360 veya QHD 240’a kadar yenileme ve 3 ms’lik tepki hızı sunuyor. Böylece en ateşli çatışmalarda bile mükemmel pikselleri yakalamak mümkün oluyor. IPS panel teknolojisine sahip oyun cihazı, olağanüstü parlaklık, kontrast ve renk kalitesi sunarak son derece canlı görüntüler elde etmeyi sağlayan Dolby Vision HDR ve takılmaları ve yırtılmaları ortadan kaldırarak hızlı bir oyun deneyimine imkan sunan Adaptive-Sync teknolojileri tarafından destekleniyor.

Klavye, en güçlü mücadelelerle başa çıkabiliyor

Strix Scar’ın klavye tuşları, 20 milyondan fazla basışa dayanabilecek şekilde ROG’a özel overstroke teknolojisi ile tasarlandı. Overstroke teknolojisi, işlemlerin dakika başına hızını artıran, doğru ve zahmetsiz tuş vuruşları için tuşları daha hızlı çalıştırma ve daha uzun bir tuş mesafesi avantajları sunuyor. En iyi masaüstü klavyelerinden ilham alan işlev tuşları, daha konforlu kullanım için daha aralıklı şekilde karşımıza çıkıyor. Yön tuşları ise hassas parmak kontrolü için her zamankinden daha büyük. Beş özel kısayol tuşu, mikrofon sesini kapatma ve birçok cihazı tek noktadan bağlamayı ve kontrol etmeyi sağlayan uygulama olan Armory Crate gibi özelliklere hızlı erişim sağlıyor.

Strix Scar 17

 

Daha soğuk, daha yüksek performans

Soğutma, oyun dizüstü bilgisayarlarının karşılaştığı en büyük zorluklardan biri. Strix Scar G733, ASUS’un ROG serisi için özel geliştirdiği “Intelligent Cooling” teknolojisini kullanarak ısınmanın önüne geçiyor böylece cihazın performansını da artırıyor. G733’ün 2022 versiyonu, Thermal Grizzly’in ultra yüksek performanslı yeni sıvı metal termal bileşiği olan Conductonaut Extreme kullanıyor. Isıyı sistemden verimli bir şekilde aktarmak için işlemci üzerinde sıvı metal termal bileşik ve dört özel fan çıkışı bulunuyor. Sıvı metal termal bileşen ile işlemci üzerinde 15 dereceye kadar ısı düşüşü sağlanarak, bilgisayarın ısınma problemi ortadan kaldırılıyor. Aynı zamanda sistem içindeki 0dB teknolojisiyle oyun boyunca 40 db gürültüyü aşmayarak, oyun deneyimini çok daha konsantre ve keyifli bir hale getiriyor.

 Seyahat dostu özelliklerle donatıldı

Strix Scar, 90Wh batarya ömrüne sahip. Tek şarjla 10,5 saatlik video oynatımına imkan sağlıyor. Hareket halindeyken esnek kullanım için 100W’a kadar USB Type-C şarjı ile destekleniyor. Sadece 30 dakikada sıfırdan yüzde 50’ye kadar şarj olabiliyor. G733, 5G LAN’ı destekleyen özel bir RJ45 bağlantı noktasına sahip olmanın yanı sıra kullandığı WiFi 6E ile de her zaman, her yerde sorunsuz bağlantıları mümkün kılıyor. Biri DisplayPort ve güç dağıtımı için diğeri Thunderbolt 4 destekli iki adet USB Type-C bağlantı noktasıyla da oyun tutkunlarına ekstra rahatlık sağlıyor.

Strix Scar 17

Kişiselleştirilmiş deneyim

Strix Scar G733, ASUS’un kendine has aydınlatma teknolojisi Aura Sync ile kullanıcısına kendi tarzını yansıtma fırsatı veriyor. Kasanın üç kenarının etrafına sarılan ışık çubuğu özelleştirilebilir renklerle aydınlatılabiliyor. Ekranın hemen altındaki LED ışıklar ise klavyenin üzerinde hoş bir aydınlatma görevi görüyor. RGB aydınlatma sayesinde klavyedeki tüm tuşlar dahi ayrı ayrı aydınlatılabilir özellikte. Bu da kullanıcısına vurgulamak istediği tuşları özel olarak aydınlatma avantajı sunuyor.

 G733’ün çarpıcı tasarım özelliklerinden biri de; cihazın üç farklı renk seçeneğinden oluşan zırh kapakları kullanıcısının stiline göre değişime olanak tanıması. Tamamen özelleştirilmiş bir dokunuş için, kullanıcının kendine özel bir tasarım yaratmasını kolaylaştıran 3D baskı şablonu da mevcut.