Tesla uygun fiyatlı otomobil üretecek: Düşük fiyatlı otonom araç

Tesla, 2020'de yarım milyon elektrikli araba yaptı

Tesla uygun fiyatlı otomobil konusunda son derece önemli bir adım attı. Şirket otonom bir aracını son derece ucuz satışa sunacak. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Tesla uygun fiyatlı otomobil için kolları sıvadı. Elektrikli otomobil denilince herkesin aklına ilk olarak Tesla geliyor. Şirket oldukça uygun fiyatlarla otonom araç satışı yapmak istiyor. Gelen son detaylara göre herhangi bir direksiyon veya pedal bulunmayan Tesla otomobili üretilecek. Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen bir toplantıda bunun kararı verildi.

2023 yılında 25 bin dolarlık otonom araç üretimine başlanıyor. Böylece otonom elektrikli araçların herkes için olduğu fikri iyice yaygınlaşacak. İşin aslına bakacak olursak Elon Musk zaten tam olarak bunu amaçlıyor. Elbette şirketteki herkes buna sıcak bakmıyor. Kimi mühendisler konu ile ilgili tartışmaya neden oldu.

Tesla uygun fiyatlı otomobil hayal değil

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisinden herhangi bir otomobil almak normal şartlarda son derece pahalı olabiliyor. Elbette bu durum daha çok elektrikli araç altyapısı olmayan ülkeler için geçerli. Normal şartlarda 40 bin dolar gibi fiyatlarla Tesla aracı almak mümkün.

Tesla uygun fiyatlı otomobil

Türkiye’de ise herhangi bir elektrikli araç almak fazlasıyla pahalı. Ayrıca gerekli elektrik şarj istasyonları olmadığı için bu durum işleri daha fazla zorlaştırıyor. Musk tarafından yapılan açıklamalara göre batarya hücrelerinin daha verimli bir şekilde üretilmesi maliyeti düşürecek. Böylece uygun fiyatlı cihazlar piyasaya sunulabilecek.

Tesla çip krizi üretim sorunlarını zirveye çıkarıyor: Toyota bile zor durumda

Musk özellikle otonom araç konusuna takıntılı diyebiliriz. Neredeyse her seferinde bu tür araçları üretmek istediğini kendisi zaten söylüyor. Ancak bugüne kadar yeteri kadar yol alamadılar. 2023 yılında başlayacak olan uygun fiyatlı otonom araç projesi ise belirsiz bir tarihte sonuçlanacak. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.