Apple çalışanları şirket içi uygulamalarda değişiklik talep ediyor

Apple çalışanları şirket içi uygulamalarda değişiklik talep ediyor

Apple, bu aralar çalışanlarından gelen şikayetler ve talepler ile boğuşuyor. Şirket son yıllarda bazı ciddi problemlerla baş etti ve bunların bir kısmı medyaya da yansıdı. Şimdi ise şirket içinde yeni problemler ortaya çıktı. İşte detaylar.

Apple kadar büyük bit şirket söz konusu olduğunda dönem dönem problemlerin ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bununla birlikte, #AppleToo hareketinin bir parçası olan kişilerin öne çıkarmaya başladıkları şey ile şirket içinde bildirilen vakalar artmaya başladı. Çalışanlar, Apple’ın şirket içi uygulamalarını, olay oluşturabilecek “pek hoş olmayan bir ortam” olmakla suçluyor. #AppleToo hareketi tarafından yayınlanan açık mektupta yer alan bazı şeyler dikkat çekici. Mektupta öne sürülen talepler ise şöyle:

1. Tüm Apple politikalarında Apple’ın sahip olduğu ve çalışanların sahip olduğu dijital ve fiziksel mülkiyet arasındaki artan ayrımın giderilmesi
2. Tüm Apple genelinde şeffaf, yaşanabilir, adil ve adil bir ücret sağlanması.
3. Tüm üçüncü taraf ilişkilerini denetlenmesi.
4. İnsan Kaynakları ekibinin işini yapması
5. Şeffaf bir geri bildirim döngüsü oluşturulması.

Apple çalışanları şirket içi uygulamalarda değişiklik talep ediyor

AppleToo hareketi ile öne sürülen talepler bu şekilde idi. Bununla birlikte, şirketin içeride çalışanlarına adil davranmadığıyla ilgili bir sürü rapor daha yayınlandı. İşçiler çeşitli platformlarda problemlerini dile getirdiler ve tepki aldılar. İşçilerin iddialarına göre yüzlerce taciz ve ayrımcılık hikayesi mevcut. Çalışanlar yukarıdaki taleplerde problemlerine çözüm getirmeye çalıştıklarını iddia ediyor. Çalışanlar şirkette tarafsız bir üçüncü taraf deneyim istediklerini duyurdular. Kurulacak olan denetim ile ırkçılık, ayrımcılık, taciz gibi problemlerin raporlanması ve incelenmesi talep ediliyor. Apple ise konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Şirket, gizlilik politikasıyla hep övünüyor ancak çalışanlar bu gizlilik sınırlarını aşmakta kararlı.

WhatsApp iOS’tan Android’e sohbet geçmişi aktarımı Samsung cihazlarına geliyor