Tesla satış rekoru kırmaya devam ediyor!

Tesla araç satışında rekora koşuyor: Hedefleri tutturabilecek mi?

Otomobil üreticisi pazartesi günü yaptığı açıklamada, Tesla’nın 2022’nin son üç ayında 405.278 elektrikli araç teslim ettiğini duyurdu.

Tesla satış rekoru kırmaya devam ediyor! Bu rakam şirket için yeni bir rekoru temsil ediyor, ancak buna rağmen Wall Street tahminlerinin altında kalan bir miktar. 30 Aralık gibi yakın bir tarihte, çoğu analistin fikir birliği, Tesla’nın 4. çeyrekte yaklaşık 418.000 araç teslim edeceği yönündeydi. Bir yıl önce, şirket aynı dönemde 308.600 araba teslim etmişti.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Tesla’ya göre şirketin 2022’nin dördüncü çeyreğindeki teslimatlarının çoğunu Model 3 ve Model Y oluşturdu ve bu araçların 388.131’i yıl bitmeden tüketicilere ulaştı. Tesla’nın nispeten daha pahalı olan Model S ve Model X arabaları, aynı zaman diliminde mütevazı bir 17.147 teslimata konu oldu. Tesla ayrıca dördüncü çeyrekte 439.701 araç üreterek bir rekor daha kırdı.

Tesla EV araçları için yeni özellikleri duyurdu

Tesla satış rekoru kırmaya devam ediyor!

2022’nin sonunun Tesla için daha iyi geçtiğini söylemek doğru olur. Elon Musk‘ın Twitter’ı devralmasının şirkete ne kadar zarar verdiğini düşünmeden önce bile Tesla, büyümeyi tehdit eden makroekonomik ve lojistik zorluklarla karşı karşıya kaldı. Yılın başlarında yaptıkları gibi, Çin’deki COVID-19 kısıtlamaları Tesla’yı Şangay Gigafactory’deki üretimi askıya almaya ve üretimini azaltmaya zorladı. Tesla ayrıca tesisi Aralık ayının son haftasında kapattı ve şirketin dünyanın en büyük otomotiv pazarındaki zayıflayan taleple uğraştığı endişelerini artırdı. 4. çeyrekte Tesla, tamamlanmış araçlar için ulaşımı güvence altına almakta da sorunlar yaşadı.

Tesla işten çıkarımlara başlıyor

Ayrı olarak, Elon Musk’ın Twitter’ı yönetmesi ve tekrarlanan Tesla hisse senedi satışları, şirketin hisselerinin değerinin önemli ölçüde düşmesine neden oldu. Aralık ayında Tesla’nın hisseleri, şirketin dördüncü çeyrek rakamları beklentisiyle toparlanmadan önce %33 (ve son altı ayda %45) düştü. Tesla, 4. Çeyrek sonuçlarının tamamını 25 Ocak’ta yayınlayacak ve bir sonraki yıllık Yatırımcı Günü sunumunu 1 Mart’ta gerçekleştirecek. Tesla satış rekoru.

OnePlus 11R özellikleri sızdırılmaya devam ediyor