Tesla sürücüsü aracında uyurken yakalandı

tesla surucu

Amerika’da yaşayan bir Tesla sürücüsü ilginç görüntülerle kameraya yakalandı. Her ne kadar Tesla sürücüleri uyarsa bile yine de bu adam pek dikkate almış gibi görünmüyor. İşte haberimizin detayları.

Bundan kısa bir süre önce Tesla aracında otopilot devredeyken porno çekilmişti. Henüz bunun şoku atlatılmamışken şirketin daha tehlikeli durumlarla karşı karşıya geldiği görülüyor. Otoyolda devam eden bir Tesla kullanıcısı otopilot devredeyken uyuyakaldığı dakikalar kamerayla çekildi.

Tesla sürücüsü son derece rahattı

Bugüne kadar defalarca Tesla araçlarında otopilot devredeyken son derece rahat davranan sürücüler görüldü. Bu sürücülerin bazıları saatte 120 kilometre hızla bile tehlikeli davranışlarda bulundukları biliniyor. Örneğin geçenlerde bir Tesla kullanıcısı saatte 120 kilometre hızla giderken elleri direksiyonda uyuyakalmıştı.

Tesla tarafından yapılan açıklamalarda otopilot modunun kesinlikle sürücüyü devre dışı bırakmadığı ifade edildi. Tam aksine bu modun sürücüye sadece yardım etmek için kullanılması gerektiği söylendi. Ancak sürücülerin çoğu bunu pek dikkate almış gibi görünmüyor.

Tesa sürücüleri Eğer ellerini direksiyondan çekerse otomobil bunu algılıyor ve bir süre sonra bu konuda uyarıda bulunmaya başlıyor. Bazı sürücüler bunu engellemek için direksiyonun üzerine çeşitli ağırlıklar bırakabiliyor. Peki sizce de Tesla araçlarındaki otopilot moduna bu kadar fazla güvenmek doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Tesla otopilot sistemi güven veriyor mu?