Tesla otopilot ölümcül bir kazaya karıştı

Tesla otonom sürüş özelliği

Tesla otopilot tarafından kontrol edilen bir Model S’in karıştığı kazada üç kişi ölünce, otopilot teknolojisi incelemeye alındı.

Herhangi bir sürücü olmadan yol alan otonom araçların trafikte yaygın olarak kullanılması artık çok yakın. Başta Tesla olmak üzere pek çok şirket otonom araçlarını ya da otopilot özelliklerini trafikte kullanmak için gerekli izinleri almış durumda. Otomobillerin otopilot teknolojileri son yıllarda son derece gelişmiş olsa da bu durum kazaları tamamıyla ortadan kaldıramıyor. Nitekim Tesla otopilot da yine bir kaza haberiyle gündemde.

Otopilot tarafından kontrol edilen bir Tesla Model S, bu hafta bir trafik kazasına karıştı. Model S’in karıştığı bu kazanın ölümle sonuçlanması, otopilotun ne kadar güvenli olduğu konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Tesla otopilot

Söz konusu kaza 12 Mayıs’ta gerçekleşti ve üç kişinin ölümüyle sonuçlandı. Tesla’nın bir tümseğe çarpıp yola çarptığı ve yol kenarındaki inşaat ekipmanlarına çarparak üç işçinin ölümüne sebebiyet verdiği iddia ediliyor. Ayrıca üç işçinin daha yaralandığı ancak durumlarının iyi olduğu söyleniyor.

Yaşanan bu ölümcül kazanın ardından Amerikan Otoyol Güvenlik İdaresi Tesla otopilot hakkında yeni bir soruşturma başlattı. Otoyol güvenlik idaresinin Tesla’nın otopilot teknolojisinin karıştığı 30’dan fazla kazayı incelediği belirtiliyor. Bu soruşturmanın gidişatı sadece Tesla için değil otonom araçlar piyasaya sürmek isteyen tüm otomobil üreticileri için kritik olabilir.

Fidye yazılımı para ödeyince çözülüyor mu?