Tesla otopilot kazası ile manşet oldu!

Tesla araçları güvenlik arızası

Wall Street Journal’ın haberine göre, yakın zamanda üç kişinin ölümüne neden olan bir Model S kazası, Tesla’nın Otopilot sistemine yönelik başka bir Federal soruşturmayı ateşledi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) soruşturmayı yürütüyor ve şu anda Tesla’nın Otopilot’unu içeren 30’dan fazla olayı araştırdığını söyledi.

Tesla otopilot kazası ile manşet oldu! Orange County Register’a göre, kaza 12 Mayıs’ta ABD, Newport Beach’te meydana geldi. EV’nin kaldırıma çarptığı ve inşaat ekipmanına çarptığı ve üç yolcunun da öldüğü bildirildi. Üç inşaat işçisi de hayati tehlikeleri olmayacak şekilde hastaneye kaldırıldı. Polis, Tesla’nın Otopilotunun dahil olup olmadığını söylemeyi reddetti.

Tesla otopilot kazası

NHTSA geçtiğimiz Ağustos ayında, 2018’den bu yana ilk müdahale ekiplerinin park ettiği ve 17 yaralanma ve bir ölümle sonuçlanan 11 kaza sonrasında Otopilot hakkında bir soruşturma başlattığını söyledi.

Tesla otopilot kazası

Tesla otopilot kazası ile manşet oldu!

Tesla, sürüş işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmış Seviye 2 sürücü yardım sistemlerini piyasaya süren bir dizi otomobil üreticisinden biri. Bu sistemler tam otonom sürüşten uzak (Seviye 4 veya 5) ve Tesla bu aracın sürücülerine yola dikkat etmelerini ve ellerini direksiyonda tutmalarını tavsiye ediyor.

Tesla otopilot kazası

NHTSA’nın kendisi, Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından, otomobil üreticilerinin Seviye 2 otonom araçlarında doğru güvenlik özelliklerini içermesini sağlamadığı için eleştirildi. NTSB başkanı Jennifer Homendy, Tesla’nın en son Otopilot sistemi için “Tam Kendi Kendine Sürüş” terimini kullanmasını “yanıltıcı ve sorumsuz” olarak nitelendirdi ve “çok sayıda insanı teknolojiyi kötüye kullanmaya ve kötüye kullanmaya açıkça yanlış yönlendirdiğini” söyledi.

WearOS için YouTube Music güncellemesi