Tesla krize rağmen büyümeye devam ediyor

Tesla, "Full Self Driving" sürümünü kullanıma sunmaya başladı

Dünyanın en önemli elektrikli otomobil üreticilerinden biri olan Tesla, dünya genelinde yaşanan çip krizine rağmen yılın üçüncü çeyreğinde satış rakamlarını arttırmayı başardı.

Tesla krize rağmen büyümeye devam ediyor. Tesla için, elektrikli otomobil sektörünün öncüsü demek sanıyoruz yanlış olmayacaktır. Elon Musk liderliğinde her yıl gelişimini sürdüren dünyaca ünlü otomobil markası, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde bir önceki döneme göre satışlarını %40 oranında arttırmayı başardı.

Geride bıraktığımız çeyrekte toplam 237.823 araç üreten Tesla, aynı dönemde 241.300 aracı satarak müşterilerine teslim etti. Şirketin ürettiğinden fazla araç teslim edebilmesinin sırrı ise, bir önceki dönemde teslim ettiğinden daha fazla sayıda araç üretmesi, bir başka ifade ile sattığından fazla üretmesiydi.

Tesla Model S Plaid sürüş sırasında alev aldı!

Tesla krize rağmen büyümeye devam ediyor

Şirket tarafından açıklanan üçüncü çeyrek satış rakamlarına biraz daha detaylı bakacak olursak, bu dönemde 241.300 adet olarak teslim edilen araçların 9.275 adetini Model S ve Model X oluşturuyor. Geriye kalan 232.025 adet ise Model 3 ve Model Y satışlarından ibaret.

Dünya genelinde küresel çip krizi sürerken, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük otomobil üreticisi General Motors, 446.997 araç üreterek geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre %33 oranında düşüş yaşadığını açıkladı. Tabi ki bu düşüşün arkasında yatan en önemli nedenin yaşanan çip krizi olduğu ve sadece General Motors’un değil, dünya genelindeki bütün otomobil üreticileri için geçerli olduğu bir gerçek. Bu şartlar altında Tesla’nın bir önceki döneme göre %40 oranında büyüme yaşaması ise gerçekten oldukça başarılı bir durum.

Tecno Camon 18 özellikleri netleşti