Otomobil fiyatları düşüyor mu? Tesla Model Y fiyatını düşürdü!

Otomobil fiyatları

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, satış rekorları kırıp borsada hisselerini roketlemesine rağmen, popüler araçlarından Model Y’nin fiyatını düşürdü. Peki neden? Tesla’da neler oluyor. Elon Musk neyin peşinde? İşte cevaplar.

Tesla Model Y fiyatını 3 bin dolar düşürdü. Peki bu gelişmeyle beraber otomobil fiyatları düşmeye başlayabilir mi?

Bu aslında önemli bir oran. Böylece Uzun mesafe sürüş için üretilen, büyük pil kapasiteli versiyon 53 bin dolar olan fiyatı 50 bin dolara düşmüş oldu. Yüksek hız ve performans için üretilen güçlü motorlu ve daha düşük pil kapasiteli, daha hafif modeli olan Performance versiyonu ise 57 bin dolara indi.

Otomobil fiyatları düşüyor mu? Rakipler ne yapacak?

Tesla’nın planlarına göre, Covid-19 nedeniyle dünyada düşen satışlardan firmanın etkilenmemesi için bu indirimin yapıldığı vurgulanıyor. Ayrıca, borsada hisseleri çok hızlı yükselen Tesla’nın, rakiplerine karşı satış ve rekabet avantajını korumak için indirme gittiği düşünülüyor.

Bu indirim haberinin önemi, Musk’ın piyasaları karıştırmayı ve şok baskınlar yapmayı seven bir girişimci olmasından kaynaklanıyor. Musk, satışları yüksek seyrederken, siparişlere yetişemiyorken, Tesla otomobillerine hala indirim yapıyorsa, bunun dünya otomobil pazarındaki rakiplerini nefessiz bırakmak amacı taşıyan bir hamle olduğu şüphesi uyanıyor.

Tesla hakkındaki söylentilerden biri de, Model Y’nin indirimiyle beraber aracın satışlarında belirgin bir artış yaşanırsa, diğer modellerde de dikkat çeken indirimlerin planlandığı.

Otomobil fiyatları

Ayrıca, Musk’ın sadece satışlardan gelir elde etmediğini de unutmayalım. Tesla için yedek parça üretimi ve servis gelirleri de büyük önem taşıyor. Tesla müşterileri araçlarını aldıktan sonra çeşitli düzenli ödemelerle şirkete para kazandırmaya devam ediyor. Dolayısıyla, Tesla indirim yaparak daha çok otomobil sattığında, kasasına düzenli para girişi de artıyor.

Amazon TikTok yasağı getirdi mi?

Elbette dünyadaki tüm otomotiv üreticileri için en büyük rakip haline gelen Tesla’nın indirime başlaması, rakiplerinin de fiyat indirimi yapması için bir neden olabilir. Türkiye’de çok sık sorulan ve merak edilen, otomobil fiyatları düşecek mi sorusunun cevabı da burada yatıyor olabilir. Dünya çapında otomobil fiyatları düşecek olursa, bu indirimlerin, küçük bir olasılık da olsa, Türkiye fiyatlarına yansıması mümkün olabilir. Böylece sıfır satış fiyatı 394 bin lira olan bir otomobili, 393 bin TL’ye alarak, aradaki bin liralık kazançla mutluluğunuza mutluluk katabilirsiniz.

Peki siz dünyadaki ve ülkemizdeki otomobil pazarı için ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.