Tesla, hatalı emniyet kemeri nedeniyle 817.000’den fazla aracı geri çekti

Tesla araçları güvenlik arızası

Tesla bir kez daha büyük ölçekli yazılım kalitesi sorunlarıyla boğuşuyor. Associated Press, Tesla’nın emniyet kemeri zil işlevindeki bir kusur nedeniyle 817.143 otomobil için geri çağırma yayınladığını bildirdi. İşte detaylar.

Tüm Tesla Model 3 ve Model Y arabalarının yanı sıra 2021 ve daha yeni Model S ve Model X arabalarında, zilin kesilmesi ve emniyet kemerinin takılmaması durumunda  “yazılım hatası” ortaya çıkıyor. Geri çağırma bildirimine göre, aracı aldıktan hemen sonra sorunla karşılaşma ihtimaliniz mevcut.

Tesla, hatalı emniyet kemeri nedeniyle 817.000'den fazla aracı geri çekti

Otomobil üreticisi, Şubat ayının başlarında bir kablosuz güncelleme yayınlayarak emniyet kemeri zili hatasını düzeltmeyi planlıyor. Herhangi bir yaralanma raporu yok ve görsel emniyet kemeri uyarısı hala düzgün görünüyor. Güney Koreli testçiler sorunu ilk olarak 6 Ocak’ta keşfetti ve Tesla, bir soruşturmanın ardından 25 Ocak’ta bir geri çağırmanın gerekli olduğuna karar verdi. Bu geri çağırma nispeten küçük olsa da, zamanlaması Tesla için daha kötü olamazdı. Tam Kendi Kendine Sürüş hatasının geri çağrılmasından sadece birkaç gün sonra bu problem ortaya çıktı. Ayrıca NHTSA, Otopilot kullanan araçların acil durum araçlarına çarptığı bir dizi olayı araştırıyordu. Bir sürücü de Otopilot ile ilgili bir kaza hakkında ağır suçlamalarla karşı karşıya. Bu durum kamera, bagaj ve süspansiyon kusurları gibi fiziksel problemler için yapılan geri çağırmaların üstünde. Tesla’nın şu anda kalite konusunda mükemmel bir itibarı yok ve emniyet kemeri zili arızası sadece bu imajı güçlendiriyor.

Twitter kurucusu Jack Dorsey Facebook hakkında konuştu