Tesla 90.000 aracı geri çağırıyor!

tesla 90000 araci geri cagiriyor

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 90.000 aracını geri çağırıyor. Söz konusu sorun araçların emniyet kemeriyle alakalı ancak henüz bir can kaybı yaşanmadı. Detayları haberimizde.

tesla-90000-araci-geri-cagiriyor

Elektrikli otomobil üretiminde öncü firmalardan olan Tesla, geçtiğimiz ay yeni modelleriyle karşımıza çıkmıştı. Firma şimdi Model S olarak adlandırdığını aracını geri çağırıyor. Sorun, Avrupa’da satılan modelleri ilgilendiriyor. Şimdilik yaklaşık 3000 aracın etkilendiği fark edilmiş durumda. Ancak her ihtimale karşın 90.000 araç servislere kontrol amacıyla geri çağırılıyor.

Bahsedilen sorun araçların emniyet kemeriyle alakalı. Ön ve arka emniyet kemerlerinde bir gevşeme olduğu söyleniyor. Firma bu konuda tüm müşterilerine bir bilgilendirme e-postası yollamış durumda. Firma, bunun yaygın bir problem olmayabileceğini ancak kontrol amaçlı olarak tüm müşterilerinin araçlarını servislere getirmesi gerektiğini vurguluyor. Bu potansiyel sorun sebebiyle henüz herhangi bir yaralanma veya benzeri bir durum rapor edilmedi. Ancak kemerlerin bağlantı noktalarında bir gevşeme söz konusu olabilir.

Kasım ayının başında bazı kullanıcıların şikayetleri üzerine ortaya çıkan bu durum araçların kontrol edilmesinden sonra netleşecek. Aracın genel durumuyla ilgili bir sorun yok. Firma, güvenliğe verdiği önemi bu hamle ile bir kez daha gözler önüne serdi.

Facebook, sevgilisinden ayrılanlara kolaylık sağlıyor!