Tesla Ferrari restleşmesinde yeni perde!

ferrari suv8

Elektrikli otomobil dünyasının en önemli ismi konumunda olan Tesla, rakiplerinin de takdirini kazanmaya devam ediyor.

Tesla Ferrari restleşmesinde yeni perde! Ferrari şirketinin CEO’su Benedetto Vigna, çok fazla röportaj veren veya dergilere konuşan bir isim değildir. Ancak bu onun hiçbir zaman konuşmadığı manasına da gelmez. İşte ünlü isim nadiren verdiği bir röportajda şirketin elektrifikasyon hedefleri ve Tesla’nın bu alandaki büyük başarısına ilişkin oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Ferrari Purosangue SUV 3

Ferrari ve Tesla arasında pek çok farklılık olmasına rağmen, gelecekte bu durumun değişebileceği anlaşılıyor. Ferrari’nin genç CEO’su Benedetto Vigna, Tesla’nın otomotiv endüstrisine yaptığı büyük katkıyı takdir ettiğini belirtirken, Ferrari’nin ilk tamamen elektrikli modelini 2025 yılında tanıtacağını ve 2026’da piyasaya süreceğini açıkladı.

Ferrari, 2026 yılına kadar elektrikli araçlara geçmiş olacak

Tesla Ferrari restleşmesinde yeni perde!

Vigna, Ferrari’nin benzersiz sürüş deneyimi sunmaya devam edeceğini, ancak Tesla’nın işlevsel bir araba olduğunu ifade ederken, müşterilerine teknoloji karışımı modeller sunmayı hedeflediklerini söyledi. Bu da içten yanmalı motorlu, hibrit ve tamamen elektrikli modellerin Ferrari çizgisinde olacağı anlamına geliyor. Tabi bugüne kadar performans ve lüksün bir sembolü olarak görülen Ferrari’nin elektrikli otomobil çağına nasıl ayak uyduracağı ve bu sektör için ne gibi adımlar atacağı da şimdiden merak konusu olmaya başladı.

ferrari suv6

Vigna, elektrifikasyonun, müşterilere benzersiz bir sürüş deneyimi sunmanın yeni bir yolu olduğunu ve elektrikli aktarma organlarının müşterilere içten yanmalı motorların sunduğu heyecanı sağlayacağına inandığını belirtti. Önemli olan, teknolojinin kullanımından en iyi şekilde yararlanarak müşterilere benzersiz bir şeyler sunmak olduğunu vurguladı. Bakalım Ferrari, teoride mükemmel olan bu planını pratikte de aynı başarıyla uygulamaya koyabilecek mi?

Joker 2’den beklenen görsel geldi