Tesla Model Y, Kasım 2019’da seri üretime geçiyor!

Tesla Model Y Kasım 2019’da seri üretime geçiyor

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden TESLA, yeni kompakt crossover modeli için net bir tarih verdi. Kasım 2019’da seri üretimine geçilmesi planlanan Model Y, şirketin Fremont-Kaliforniya’daki seri üretime girecek. Otomotiv imalatı ciddi anlamda karmaşık bir süreç. Normal şartlarda bir otomobilin seri üretiminden iki buçuk yıl önce parça tedarikçileri seçilir ve maliyet hesaplamalarına girişilir. Ancak Model Y, yaklaşık bir buçuk yıl sonra seri üretime geçecek. Ancak bu Model Y’nin  aceleye getirildiği yada plansız davranıldığı anlamına gelmiyor. Çünkü bu TESLA CEO’su Elon Musk’ın otomobillerini daha hızlı pazarlamak için seçtiği bir tür strateji. Elon Musk, üretimde yüksek riskler pahasına zamandan ve maliyetlerden tasarruf etmek için bu yolu deniyor. Ancak bu strateji ne kadar doğru ne kadar yanlış bilinmez. Çünkü ABD merkezli şirket, Temmuz ayında piyasaya sürdüğü elektrikli sedan otomobili Model 3 teslimatlarını zamanında gerçekleştirebilmek için büyük bir mücadele veriyor. Otomobilin üretiminde yaşanan sorunlar şirketi iflasın eşiğine kadar getirdi.

Tesla Motors CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada şirketin yılda 1 milyon Tesla Model Y, üretebileceğini açıkladı.

Bu yılın sonunda yapılacak ek yatırımlarla 2019 yılı başlarında Tesla’nın Fremont-Kaliforniya üretim tesisleri haftada 10.000 otomobil üretim kapasitesine ulaşacak. Ancak yeni bir elektrikli kompakt crossover olan Model Y’nin zamanında üretim bandından indirilebilmesi için yeni bir üretim tesisine ihtiyaç olduğu çok açık.Bu yıl  Model 3’ün pil bataryalarında çıkan sorunlar nedeniyle üretiminin aksaması şirkete milyarlarca dolara mâl oldu ve müşterilerin talebini zamanında yerine getirmemesi ise büyük bir güven kaybına neden oldu.

Alman otomobil üreticileri Asya’da kazanıyor!