Tesla, 2 milyonun üzerinde elektrikli aracını geri çağırıyor

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Tesla son dönemlerde araçlarındaki sorunlar sebebiyle bir çok aracını geri çağırmak zorunda kaldı. Şimdi bunlara bir yenisi eklendi. İşte tüm detaylar.

Tesla, elektrikli araçlarını büyük çapta geri çağırmak zorunda kalacak. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi, bazı gösterge paneli uyarı ışıklarındaki yazı tipi boyutunun federal kurallara göre çok küçük olduğunu tespit etti. Bu nedenle şirket, sorunu çözmek için yaklaşık 2,2 milyon elektrikli aracı (ABD’de sattığı hemen hemen her arabayı) geri çağırıyor. Neyse ki hem Tesla hem de müşterileri için otomobil üreticisi, sürücülerin EV’lerini bir bayiye veya tamirhaneye getirmelerini gerektirmeyecek. Kablosuz güncelleme yoluyla bir düzeltme yayınlayacak.

Tesla, işçi grevi yüzünden teslimatları engelleyen İsveç'e dava açtı

NHTSA, sorunu geçen ay rutin bir güvenlik uyumluluğu denetimi sırasında keşfetti. Fren, park ve kilitlenme önleyici fren uyarı ışıklarındaki metnin federal kurallara göre gerekenden daha küçük olduğu tespit edildi. Ajans, bunun bilgilerin okunmasını zorlaştırabileceğini ve kaza olasılığını artırabileceğini belirtti.

Etkilenen EV’ler Model S (model yılları 2012-2023), Model X (2016-2023), Model 3 (2017-2023), Model Y (2019-2024) ve Cybertruck. Tesla, konuyla ilgili herhangi bir yaralanma veya kaza raporu almadı. Aralık ayında Tesla, Otopilot sorunu nedeniyle benzer şekilde büyük ölçekli bir geri çağırma yayınladı. Bunu bir güncelleme ile çözmeyi başardı. O tarihten bu yana kapı güvenliği ve geri görüş kamerası sorunlarıyla bağlantılı başka geri çağırmalar da yapıldı ve bunların her biri 120.000’den fazla aracı etkiledi.

Karl-Anthony Towns NBA Infinite’in İkon Oyuncuları Arasına Katıldı