Tesla, önemli bir davayı 1,5 milyon dolara çözdü

Tesla yeniden güvenlik soruşturmasıyla karşı karşıya

Büyük şirketler belirli davalar için ciddi miktarda ceza ödemeye devam ediyor. Bir benzeri de Tesla’nın başına geldi. İşte tüm detaylar.

Tesla ve otomobil üreticisine eyalet çapındaki tesislerinde tehlikeli atıkların yanlış işlenmesi nedeniyle dava açan 25 Kaliforniya eyaleti, davanın açılmasından sadece birkaç gün sonra bir anlaşmaya vardı. Mahkeme, otomobil üreticisinin, beş yıl boyunca çöp konteynırlarının yıllık atık denetimlerini yapması için üçüncü bir tarafın görevlendirilmesini de içeren anlaşmanın bir parçası olarak 1,5 milyon dolar ödemesine karar verdi. Bu denetçiler, tehlikeli maddeleri kontrol etmek için şirketin çöp konteynerlerini yakından inceleyecek.

Tesla, önemli bir davayı 1,5 milyon dolara çözdü

Los Angeles ve San Francisco’nun da aralarında bulunduğu Tesla’ya dava açan ilçeler, şirketi uygun olmayan şekilde etiketlenmiş malzemeleri “tehlikeli atık kabulüne izin verilmeyen” transfer merkezlerine ve çöp depolama alanlarına atmakla suçladı. San Joaquin İlçesinde yapılan şikayete göre Tesla, araçlarının üretiminde ve bakımında ortaya çıkan atıkları yasa dışı bir şekilde imha ediyordu.

San Francisco Bölge Savcılığı’nın çevre bölümünden gizli görevli müfettişler, 2018 yılında Tesla’nın yasa dışı faaliyetlerine dair kanıt bulan ilk kişiler oldu. Şirketin servis merkezlerinde aerosol, antifriz, yağlama yağları, fren temizleyicileri gibi malzemeler içeren çöp konteynırları buldular.  Diğer Kaliforniya eyaletlerinin Bölge Savcılığı ofislerinden müfettişler kendi soruşturmalarını yürüttüler ve benzer yasa dışı tasarrufları tespit ettiler. Çevreye verilen zararın geri dönüşü yok ancak şirket para cezasına çarptırıldı.

Karl-Anthony Towns NBA Infinite’in İkon Oyuncuları Arasına Katıldı