Tesla, 1,1 milyondan fazla aracını geri çağırıyor

Tesla, önemli bir davayı 1,5 milyon dolara çözdü

Tesla büyük ölçekli bir araç geri çağırması gerçekleştiriyor. Çin’de satılan çoğu araç gerçi çağırılıyor. İşte tüm detaylar.

Çin’in piyasa düzenleyicisi 1,1 milyondan fazla Tesla arabasının geri çağrıldığını duyurdu. Rejeneratif frenlemenin yoğunluğunu ayarlayamayan araçlar güvenlik açısından sorun yaratıyor.  Yetkililer araç sahiplerinin güvenliği için araçların geri verilmesi gerektiğini söylüyor. Gaza basıldığında uyarı gelmediği için araç sahiplerinin pedalları yanlış kullanma ve kaza yapma riskinin olduğuna inanılıyor.

Tesla, Autopilot Model S kazasıyla ilgili davayı kazandı

EV üreticisi, hem varsayılan rejeneratif frenleme seviyesini ayarlayan bir yazılım güncellemesiyle sorunu çözecek. Tesla, gaza uzun süre basan sürücüleri de bilgilendirecek. Geri çağırma, Ocak 2019 ile bu yılın Nisan ayı arasında Çin’de üretilen Model 3 ve Model Y otomobillerin yanı sıra bazı ithal Model 3, Model S ve Model X örneklerini kapsıyor. Şirket bir süredir araçlarını geri çağırarak sorunlar yaşıyor.

Şirket PR ekibini dağıttı ve geri çağırma hakkında yorum yapmadı. Bloomberg, Çinli sürücülerin hızlanma ve frenleme sorunları hakkında birçok kez şikayet ettiğine dikkat çekiyor. Bir sürücü, 2021 Şanghay Otomobil Fuarı’nı, frenler arızalandıktan sonra babasının neredeyse ölmek üzere olduğu ciddi bir kazayı vurguladı. Tesla özür diledi, ancak bir aksaklığı kabul etmedi ve çarpışmadan önceki yüksek hızı suçladı. Ancak şimdi araçlardaki hatalar kabul edilmiş görünüyor. Çoğu Tesla geri çağırmasında olduğu gibi, yazılım güncellemesi kısa vadede şirketin işini önemli ölçüde aksatmayacak.

Oppo Reno 10 serisi hakkında ilginç bilgiler gelmeye devam ediyor