Tesla CyberTruck üretimi ertelenmeye devam ediyor: İyice kızdırdı

Tesla, Cybertruck'ı 2022'ye erteledi

Tesla CyberTruck üretimi adeta yılan hikayesine döndü. Özellikle son dönemlerde sürekli olarak gelen erteleme haberleri bu aracı bekleyenleri canından bezdirdi. İşte merak edilen tüm detaylar.

Tesla CyberTruck üretimi ile alakalı çok fazla spekülasyon ortalıkta dolaşıyor. 2021 yılının son çeyreğinde çok ciddi bir gelir elde etmeyi başaran Tesla markası bir türlü bu aracı üretmiyor. Üstelik şirketin 2020 yılına göre kıyaslandığında 2021 yılındaki geliri 7 kattan daha fazlaydı.

Ortaya çıkan bu gelir raporu bir bahanenin ortadan kaldırılmasını sağladı. Kimileri şirketin gelir problemleri nedeniyle bu aracı üretemediğini söylüyordu. Fakat artık Tesla bu bahanenin arkasına gizlenemez. Elon Musk tarafından doğrulandığı üzere bu aracın üretimi bir kez daha ertelendi.

Tesla CyberTruck üretimi ertelendi

Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticileri içerisinde yer alan Tesla 2022 yılında bu aracını piyasaya sürecekti. İşin aslına bakacak olursak 2021 yılının sonlarında aracın üretimi tamamlanmış olmalıydı.

Tesla CyberTruck üretimi

Tesa tarafından alınan yeni kararlar bu aracın 2022 yılının sonlarına doğru üretilmesi yönündeydi. Şimdi ise şirketin kendi resmi web sitesi üzerinden yeni bir haber daha yayınlandı. Bu habere göre araç 2022 yılının sonlarında değil de 2023 yılında üretilecek.

Tesla tam otonom sürüş konusunda açıklama yaptı: İptal kararı geldi

Tesla CyberTruck üretimi ile ilgili gelen bu erteleme haberi çok büyük bir tepkiye neden oldu. Yılda yaklaşık olarak 250 bin civarında bu araçtan üretilecekti. Satış hedefini böylesine yüksek bir rakamla belirleyen Tesla ne yazık ki istediğini yapamıyor. Ayrıca tır ve spor araba üretimi de ertelendi. Konuyla ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.