Tesla süper bilgisayarı yapay zekaya sahip otomobil sistemleri üretecek

Tesla süper bilgisayarı

Tesla süper bilgisayarı ile ilgili önemli bir gereklilik olarak ortaya çıktı. Özellikle otonom sistemler için vazgeçilmez olduğunu söyleyebiliriz. İşte konu ile alakalı merak edilen bütün detaylar.

Dünyanın en güçlü bilgisayarları genellikle bilgisayar şirketleri tarafından üretiliyor. Otomobil markalarının süper bilgisayarlar ürettiği hiç görülmemiş bir durum. Tesla ilk defa böyle bir şeyi tersine çevirdi. Yeni otonom sistemler için süper bilgisayar üretimine başladılar.

Herkesin dilinde olan otonom sistemler açıkçası pek kolay bir şekilde üretilemiyor. Bunun için büyük hesaplar yapan bazı makinelere ihtiyaç var. 2020 Bilgisayar Görüşü ve Örüntü Tanıma Konferansı sırasında sunum gerçekleştiren Tesla markası yapay zeka bölümünü iyice güçlendiriyor.

Tesla süper bilgisayarı önemli bir rakip olacak

Tesla tarafından geliştirilen bu bilgisayar diğerleri ile kıyaslandığında önemli bazı farklara sahip. Mesela yapay zekayı eğitime konusunda çok daha fazla hesap yapabiliyor. Şirketin otomobilleri trafikte birçok değişken ile karşılaşıyor. Bu değişkenlerin tanımlanması ve yapay zekanın eğitilmesi şart.

Tesla süper bilgisayarı

Yeni bilgisayar işte tam olarak böyle bir şeyi başarmak istiyor. Ancak onun sadece bir öncü olacağı söyleniyor. Şirketin asıl amacı Dojo isimli süper bilgisayarı kurabilmek. Bu süper bilgisayar kurulursa Tesla çok daha hızlı otonom sistemlere giriş yapabilir. Bu cihaz toplam 5760 GPU’dan oluşan 8 adet A100 80GB’dan oluşan 720 düğüm, 1.8 EFLOPS işlem gücü ile üretildi.

Tesla çevre düşmanı ilan edilebilir: Almanya’da Tesla fabrikaları için ormanlar kesiliyor

Tesla şirketinin süper bilgisayarı bir miktar daha geliştirilecek ve hemen ardından otonom sistemler daha hızlı üretilebilecek. Peki siz şirket tarafından geliştirilen yeni süper bilgisayar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.