Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliği ekliyor

Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliği ekliyor

Telegram, Whatsapp’ın gizlilik sözleşmesiyle ilgili yenilikler yaptığı dönemde popülerlik kazanan platformlardan biriydi. Çoğu kişi konuşmalarının ve kişisel bilgilerinin Facebook’a yönlendirilmesi korkusuyla Whatsapp’ı bırakıp Telegram’a geçti. Telegram da platformuna geçen kullanıcıları yüz üstü bırakmıyor. Platforma şimdi grup görüntülü arama özelliği geldi.

Görüntülü grup görüşmesinin Telegram’a gelmesi uzun zaman aldı ancak nihayet sonuca bağlandı diyebiliriz. Üstelik özellik sadece belirli bir cihazla kısıtlayıcı olmayacak. Artık Telegram’ın iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle kullanıcılar grup sesli sohbetlerini video konferans görüşmelerine dönüştürebilecek. Koronavirüsle birlikte evden çalışma koşullarına uygun olarak, bir sunum yapmanız veya bir şeyler göstermek istediğinizde artık Telegram üzerinden ekranınızı paylaşma özelliği de eklendi.

Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliği ekliyor

Yeni güncellemeyle birlikte bazı kısıtlamalar da getirildi. Grup görüntülü aramaları sohbete katılan kişisi sınırsız değil. Sohbete 30 kişi katılabilecek. Ancak bu rakam yüksek ihtimalle kullanıcılara yeterli gelecektir. Telegram’ın yenilenen sesli sohbetleri ayıca canlı etkinlikleri ve diğer sürpriz yeni özellikleri de destekleyecek. Telegram’ın yenilenen sohbetlerine  tabletlerden ve bilgisayarlarda da katılabileceksiniz. Özellikle tablet görüşmelerine uygun bazı düzenlemeler geleceği de açıklandı. Telegram bu özelliği getirmede rakiplerine kıyasla bir tık geç kaldı ancak geç olsun güç olmasın. İlk olarak Nisan 2020’de Telegram CEO’su, grup görüntülü görüşme özelliğini ekleyeceğini söylemişti. Ancak özelliğin gelişi 2021’in ortasını buldu.

OLED ekranlar yükselişte! 2022’de satılan tüm akıllı telefonların neredeyse yarısı OLED ekrana sahip olacak