Tesla cinsel taciz nedeniyle bir davayla daha karşı karşıya

Tesla cinsel taciz nedeniyle bir davayla daha karşı karşıya

Jessica Barraza’nın geçen ay açtığı davanın ardından, mevcut ve eski altı kadın çalışan daha Tesla şirketini Kaliforniya’daki Fremont fabrikasında yaygın bir cinsel taciz kültürünü teşvik etmekle suçluyor. İşte detaylar.

Salı günü Alameda İlçesindeki Yüksek Mahkeme’ye sunulan ayrı şikayetlerde kadınlar, işteyken sürekli olarak arama, istenmeyen ilerlemeler, fiziksel temas ve ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyledi. Tesla şirketine dava açan kadınlardan biri olan Jessica Brooks, otomobil üreticisindeki ilk oryantasyon gününde taciz edildiğini iddia ediyor. Bir süpervizörün erkek astlarına “yeni kızı kontrol etmelerini” söylediğini iddia ediyor. Brooks, tacizin o kadar sürekli olduğunu ve iş arkadaşlarının ona ıslık çalmasını engellemek için iş istasyonunun etrafına kutular yığdığını söylüyor. Brooks ayrıca durumu Tesla’nın İK departmanına şikayet ettiğini de iddia ediyor. İddiaya göre şirket, durumu doğrudan ele almak yerine Brooks’u fabrikanın farklı bir bölümüne taşıyarak yanıt vermiş. Brooks, Washington Post’a, “İstenmeyen ilgiden ve bana aval aval bakan erkeklerden o kadar bıktım ki, biraz rahatlayabilmek için etrafımda bariyerler oluşturmaya başladım” dedi. “Bu, işimi yapabilmem için gerekli hissettiğim bir şeydi.”

Tesla cinsel taciz nedeniyle bir davayla daha karşı karşıya

Jessica Barraza geçen ay Tesla’ya dava açtığında, şirketin Fremont fabrikasında “kabus gibi” çalışma koşullarına maruz kaldığını söyledi. Barraza’nın davası, ülkedeki en gelişmiş EV üreticilerinden birinin alanından çok “ham, arkaik bir şantiye veya dernek evi” gibi görünen bir fabrika zeminini tanımladı. Tesla’ya dava açan yedi kadının çoğu, yaşadıkları tacizi CEO Elon Musk’ın davranışlarına bağladı. Dava, beş eski SpaceX çalışanının Musk’ın diğer şirketini cinsel tacizi durdurmak için çok az şey yapmakla suçladığı aynı gün geldi.

OPPO, 6nm’lik görüntüleme NPU’su MariSilicon X’i tanıttı