SpaceX çalışanları, şirketin “cinsel taciz kültürüne” sahip olduğunu iddia ediyor

SpaceX çalışanları, şirketin "cinsel taciz kültürüne" sahip olduğunu iddia ediyor

Tesla, Elon Musk’ın portföyünde cinsel tacizle ilgili sorunları olan tek şirket değil. Görev mühendisi Ashley Kosak ve The Verge ile konuşan diğer dört kişi de dahil olmak üzere SpaceX şirketinde daha önce çalışan kadınlar, şirketi cinsel tacizi durdurmak için çok az şey yapmakla suçladılar. İşte detaylar.

Erkek personelin çok sayıda istenmeyen hamle, açık saçık yorum ve fiziksel temasta bulunduğu bildiriliyor. Eski SpaceX çalışanı Kosak, bir iş arkadaşının evini ziyaret edecek kadar ileri gittiğini ve ona dokunmak için ısrar ettiğini iddia ederken, eski stajyer Julia CrowleyFarenga (2020’de SpaceX’e dava açtı), bir erkek çalışanın kontrolcü davranışlarını bildirdikten sonra işe alınmasını engellediğini söyledi.

SpaceX çalışanları, şirketin "cinsel taciz kültürüne" sahip olduğunu iddia ediyor

SpaceX’in önemli bir adım atmak konusunda isteksiz olduğu iddia edildi. Kadınlar olayları SpaceX’in insan kaynaklarına rapor ederken, şirket tacizle uğraşmaktansa şirketin planlarını yolunda tutmakla daha fazla ilgileniyor gibi görünüyor. İnsan Kaynakları Kosak’tan cinsel tacize çözüm önermesini istedi, ancak herhangi bir takip olmadı. SpaceX’ten yorum yapılması istendi.

Etkilenen kadınların tümü, sorunları, çalışanların refahı üzerinde misyona öncelik veren bir liderlik ve şirket kültürüne bağladılar. Elon Musk, mühendisleri önemsenmesi gereken insanlardan ziyade “çıkarılacak bir kaynak” olarak gördüğünü söyledi. Kadınlar işçiler şirketin kültürü ile ilgili “erkekler kulübü” benzetmesini yaptı. Durum buysa, herhangi bir uzun vadeli çözüm, yalnızca mevcut politikaların daha iyi uygulanmasını değil, yönetim ve politika değişiklikleri gerektirebilir.

OPPO, 6nm’lik görüntüleme NPU’su MariSilicon X’i tanıttı