Tesla, Çin’deki 80.000’den fazla aracı geri çağırıyor

Tesla, bir pil fabrikası inşa etmek için 3,6 milyar dolar harcayacak

Tesla özellikle berbat bir hafta geçiriyor. Wall Street Journal, EV üreticisinin yazılım ve emniyet kemeri sorunları nedeniyle Çin’deki toplam 80.561 aracı geri çağırdığını bildirdi. İşte tüm detaylar.

Ülkenin Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi’ne göre 67.698 Model S ve Model X aracı etkileyen pil yönetimi aksaklıkları beklenmedik duruşlara yol açabilirken, 12.863 Model 3 sedanda emniyet kemeri sorunları var. Bazı geri çağırmalarda olduğu gibi, Tesla pil yazılımını havadan güncellemelerle düzeltiyor. Kusurların herhangi bir çarpışma veya yaralanmaya yol açıp açmadığı veya doğrudan geçmiş hatalarla ilgili olup olmadığı bilinmiyor. Şubat ayında Tesla, buggy emniyet kemeri çanları nedeniyle ürün yelpazesindeki 817.143 aracı geri çağırdı.

Tesla, Çin'deki 80.000'den fazla aracı geri çağırıyor

Bu, Elon Musk’ın şirketi bir hafta içinde üçüncü geri çağırma. Tesla, sorunlu hava yastığı davranışı nedeniyle yaklaşık 30.000 Model X SUV’u ve yazılımla ilgili arka ışık anormallikleri nedeniyle 321.000 Model 3 ve Model Y EV’yi geri çağırdı. Tesla, yazılım bağlantılı hatalar için hızlı bir şekilde yamalar yayınlasa da, çok sayıda geri çağırma, sahipler için açıkça bir güçlük olmuştur. Son dönemlerde araçları hakkında farklı problemler yaşayan şirket bununla gündeme gelmeye devam ediyor. Twitter tarafında da sorunlar yaşayan Elon Musk bu kapsamda hem varlığından ciddi anlamda para kaybetti hem de itibarı ile ilgili sorunlar da yaşamaya başladı diyebiliriz. Bu durum bir süre daha devam edecektir.

Milyarderler Servetini Hızlıca Kaybediyor: Buharlaşan Paranın Haddi Hesabı Yok