Tesla CEO’su Elon Musk bir girişimi nasıl batırdığını anlattı

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar

Özellikle son dönemlerde ön plana çıkan Tesla CEO’su Elon Musk bir girişimi nasıl batırdığı ile ilgili hikayeyi anlattı. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Tesla CEO’su Elon Musk bugüne kadar birçok girişimde yer aldı. Bunlar içerisinde otomotiv şirketi yer aldığı gibi aynı zamanda uzay firması da bulunuyor. Yani aklınıza gelebilecek neredeyse tüm alanlarda çeşitli girişimlere yer verdiğini söyleyebiliriz. Herkes onun başarılı yönünü görürken pek bilinmeyen başarısız yönleri bulunuyor.

SolarCity muhtemelen birçok kişi tarafından bilinmiyor. Elon Musk dünya genelinde bir ekosistem yaratmak istiyor. Tesla ile elektrik enerjisinden yararlanan otomobiller üretilirken SolarCity sayesinde tüm evler kendi elektriğini sağlayabilecekti. Ancak Tesla için işler olumlu devam ederken diğer alanda aynısı olmadı.

Elon Musk neden başarısız olduğunu anlattı

Dünyanın en büyük otomotiv firmaları içerisinde yer alan Tesla fiyatlandırma söz konusu olunca iyi işler çıkarabiliyor. Bunun nedeni ise otomotiv devinin herhangi bir otomobil masrafının ne kadar olacağını bilmesinden kaynaklanıyor. Ancak SolarCity gibi projeler birçok açıdan net değil.

Tesla CEO'su Elon Musk

Bu şirketin amacı insanları güneş enerjisi ile iyice iç içe hale getirmekti. Güneş panelleri sayesinde evler kendi elektriğini üretebilecek konuma ulaşabiliyor. Böylece hiçbir elektrik tesisine gerek kalmadan insanlar kendi elektriğini kendisi üretebiliyor.

Musk tarafından ifade edildiğine göre böyle bir sistem kurmanın maliyeti tam olarak hesaplanamadı. Bu nedenle çatıların dizaynı için kullanıcılardan daha fazla ücret talep edildi. Fazladan ücret ödemek istemeyenler ise depozito bedelini geri aldı. SolarCity işte tam da bu nedenle başarısız bir girişim olarak görülüyor. Peki siz Musk’ın bu başarısız girişimi hakkında ne düşünüyorsunuz?