Tesla Bitcoin satışları için açıklama yaptı

Elon Musk için süre

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Tesla mali tabloları, şirketin sahibi olduğu Bitcoin’lerin %75’ini elinden çıkarttığını gösterince, genel kanı Tesla’nın zararına satış yaptığıydı. Ancak hiç de öyle olmamış.

Tesla Bitcoin satışları için açıklama yaptı. Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın CEO’su olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yaptığı Bitcoin yatırımlarıyla bugüne kadar pek çok defa adından bahsettirmişti. Öyle ki şirketin elinde tuttuğu Bitcoin rezervinin değerinin bir dönem 1,5 milyar dolara kadar çıktığı bile oldu. Ancak 2022’nin ikinci çeyrek mali raporlarının açıklanmasıyla gördük ki, otomotiv şirketi kripto varlıklarının %75’ini elinden çıkarmış.

Elon Musk, SpaceX ve Tesla çalışanlarına çağrıda bulundu

Tabi her ne kadar Tesla’nın bu kripto paraları kaçtan alıp kaçtan sattığı bilinememesi ve son zamanlarda Bitcoin fiyatının sürekli aşağı yönlü hareket etmesi gibi durumlar birlikte değerlendirildiğinde, Elon Musk’ın bu varlıkları zararına sattığı düşünülmüştü.

Elon Musk Tesla işgücünü yüzde 10 azaltmayı hedefliyor

Tesla Bitcoin satışları için açıklama yaptı

Ancak bugün ortaya çıkan detaylı raporlarda, şirketin zarar bir yana bu varlık satışından 64 milyon dolarlık kar elde ettiği ortaya çıktı.

Tesla inceleme altına

Öte yandan bunun realize edilmiş kar olduğunu ancak henüz satılmadığı için realize edilmemiş 170 milyon dolarlık zararın olduğunu da söyleyelim. Biraz daha açacak olursak, Tesla elindeki kripto varlıklarının %75’ini sattığı için, elinde hala önceki varlıklarının %25’i duruyor. Mali raporlara göre, bu varlıklara değerleme yapıldığında 170 milyon dolar zarar hesaplanmış. Yani eğer Tesla elinde kalan kripto varlıkları satarsa 170 milyon dolar zarar edecek. Ancak burada kilit nokta henüz bu zararın realize edilmemiş olması. Kim bilir belki de önümüzdeki günlerde Bitcoin yeniden yükselişe geçerse, şirkette zarar etmekten kurtulur.

Otoplus , Pilot Garage’a ortak oldu