Tesla, 2021’de yaklaşık 1 milyon elektrikli araç sattı

Tesla Model Y

Tesla 2021’deki satış başarısını yılın sonuna kadar devam ettirdi. Şirket, 2021’de yaklaşık 308.600’ü dördüncü çeyrekte olmak üzere 936.172 elektrikli otomobil teslim ettiğini açıkladı. İşte detaylar.

Tesla elde ettiği başarıyla umduğu sihirli 1 milyon rakama ulaşmasa da yine de yakın diyebiliriz. Şirketin yeni başarısı 2020’de müşterilere verilen 499.550 Tesla’nın neredeyse iki katı. Geçen yıl Model S ve Model X için parlak değildi. Bu üst düzey araçların teslimatları 2021’de yarıdan fazla düşerek 57.039 arabadan 24.964’e düştü. Yine de bu tam bir şok değildi, çünkü birçok müşteri, ilkbahara kadar gönderilmeyen S ve X yenilemelerini beklemek istedi (veya zorunda kaldı). Otomotiv endüstrisini rahatsız eden ve hatta Tesla’nın bazı arabaları USB bağlantı noktaları olmadan göndermesine neden olan çip kıtlığı göz önüne alındığında, teslimat rakamları önemli. Şirket ayrıca 2022’de planlanan Cybertruck lansmanı ile Austin ve Berlin bölgelerindeki yeni fabrikalar arasında büyümeye devam edecek.

Tesla, 2021'de yaklaşık 1 milyon elektrikli araç teslim etti

Ancak bu yörünge garanti edilmez. Tesla, ürün gecikmeleri, kademeli fiyat artışları ve Aralık ayında kamera ve bagaj kusurlu yarım milyon aracı hedef alan bir geri çağırma dönemi de yaşadı. Bu açıdan 2021 yılı şirket için karman çorman geçti diyebiliriz. Tesla’nın yapı kalitesi sorunları konusundaki artan itibarının şirketi ağırlaştırabileceğine dair endişeler var.  Tesla, Ford’un F-150 Lightning’ini, Cadillac Lyriq’i, Mercedes EQA’yı ve diğer EV’leri büyük rakiplerinden savuşturmak zorunda kalacak.

Airbnb, ayrımcılıkla mücadele etmek için konukların isimlerini gizleyecek