Tesla, 2021’in ikinci çeyreğinde 200.000’den fazla araç üretti

Tesla, 2021'in ikinci çeyreğinde 200.000'den fazla üretti

Tesla, 2021’in ikinci çeyreğinde 201.250 araç üretti. Bu rakam, şirket için bir rekor ama yine de Wall Street beklentilerinin biraz gerisinde kalıyor. Elon Musk’ın şirketi de aynı dönemde 206.421 araç üretti.

Tesla’nın ikinci çeyrek boyunca ürettiği tüm arabaların büyük çoğunluğu Model 3 ve Model Y araçlarıydı. Bunun da ötesinde Tesla, Model S ve Model X araç da üretti. Ancak şirket, müşterilere henüz yeni ulaşmaya başlayan üst düzey Plaid varyantı olan Model S sedanlarının sayısını açıklamadı. Geçen ayın başlarında Tesla, yeniden tasarlanan Model S için yeni bir güç aktarma organı, daha fazla beygir gücü, yeni bir yatay dokunmatik ekran ve direksiyon simidi ile daha fazla menzil içeren bir etkinlik düzenledi.

Tesla, 2021'in ikinci çeyreğinde 200.000'den fazla üretti

İkinci çeyrek teslimat rakamları, Tesla’nın yaklaşık 185.000 araç teslim ettiği önceki çeyreğin rekorunu aştı. Tesla, Teksas ve Almanya’da yeni fabrikalar inşa etmek de dahil olmak üzere üretim kapasitesini artırıyor ve CEO Elon Musk‘ın 2020’de 500.000 araba teslim etme hedefini neredeyse ipin ucuyla kaçırdı. Şirket teslimatları bölgelere göre yapmıyor, bu nedenle şirketin Çin’deki müşterilere kaç araç gönderdiğini bilmiyoruz.  Otomobil endüstrisinin geri kalanı gibi, Tesla da yarı iletken kıtlığı da dahil olmak üzere parça sıkıntısı ile mücadele etti. Mayıs ayında Musk, “sektör genelinde tedarik zinciri fiyat baskısı nedeniyle fiyatların arttığını http://twitter.com. İkinci çeyrek ayrıca, Nisan ayında uzun süredir görev yapan eski genel danışman Al Prescott ve birçok üst düzey Tesla yöneticisinin ayrıldığını gördü.

Bilim insanları uzun yaşamanın sırlarını açıkladı: Bunları mutlaka uygulayın