Snapdragon 895 için çalışmalar devam ediyor

Snapdragon 8 Gen 2

Qualcomm şimdiden yeni nesil Snapdragon 800 serisi işlemcisi üzerinde çalışıyor. Yeni yonga setinin Snapdragon 895 olarak adlandırılacağı bildirildi. Üretiminin detayları yeni yeni ortaya çıkmaya başladı.

Güvenilir haber kaynaklarından daha doğrusu güvenilir sızıntı kaynaklarından Ice Universe, Snapdragon 895’in 4nm yonga seti olacağını ve Samsung tarafından üretileceğini açıkladı . Ayrıca 2022’nin ikinci yarısında piyasaya sürülmesi beklenen ve TSMC tarafından üretilecek bir Snapdragon 895 Plus/Snapdragon 895+ olacak.

Qualcomm’un 7nm’den 5nm’ye geçiş yaptıktan sadece bir yıl sonra daha küçük bir düğüm boyutuna geçtiğini görmek ilginç. Ancak bu, artık 5nm çip üretmeyecek anlamına gelmiyor. Hala yeni Snapdragon 800 ve Snapdragon 700 serisi 5nm yongaları kullanılmaya devam edecek.

Snapdragon 895 için çalışmalar devam ediyor

Snapdragon 895’in “SM8450” parça numarasına sahip olduğu bildirildi. Bir Kryo 760 CPU, bir Adreno 730 GPU, Spectra 680 ISP ve entegre bir Snapdragon X65 5G modeme sahip olacak. Bu yonga setinin hangi modelde hangi seride kullanılacağı belirsiz, öyleki çıkış tarihi de belli değil. Bilindiği gibi Samsung sadece kendi cihazlarında değil, farklı firmalara da bu yonga setlerini pazarlıyor. Ancak ilk olarak kendi amiral gemi telefonlarında kullanması bekleniyor. Bu da firmanın çıkaracağı telefonun piyasadaki en iyi performans cihazı yapacağını söyleyebiliriz. Çip kıtlığının ise bu planları nasıl etkileyeceği merak konusu

Aralık ayında duyurulması lazım ama bu sene mi yoksa önümüzdeki sene bir telefonda görür müyüz bilmiyoruz. Bunun için en azından firmanın resmi açıklamasını beklememiz gerekecek. 

En çok onlardan nefret ediyoruz!